Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker
Weihnachtsoratorium (deel I - III)

Het Weihnachtsoratorium van Bach klinkt nog mooier in de Waalse kerk van Amsterdam. Op het programma staan de eerste drie cantates die Bach schreef voor eerste, tweede en derde kerstdag. Ervaren kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker staat garant voor een bruisend concert, waarin jubelkoren, oorstrelende aria’s, wervelende strijkers, pauken en trompetten u zeker in de kerststemming zullen brengen. Veel meer valt er met kerst niet te wensen.

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4-7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Tijdens de projecten ‘Amsemble & Friends’ werkt het koor samen met een talentvolle musicus. In 2015 was dit de internationale prijswinnaar Sabrina Vlaskalic (gitaar), in 2016 harpiste Victoria Davies en afgelopen jaar accordeonist Vincent van Amsterdam. In het voorjaar van 2018 is onze eerste cd Car ta voix est douce uitgekomen met werken van Daan Manneke. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.