Grachtenfestival
Wandeling de Gebouwengids: Het rokin - van parkeerplaats tot boulevard

Rondleiding vanaf de Waalse kerk naar het Rokin
Vanaf de Waalse kerk via de Nes naar het Rokin dat de laatste jaren een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Gebouwen zijn opgeknapt en getransformeerd, zoals de vroegere Optiebeurs waar inmiddels de NRC haar onderkomen heeft. Op het Rokin staan ook veel monumenten zoals de voormalige Nieuwezijds Kapel, de sigarenwinkel Hajenius en het jongste gemeentelijk monument van Amsterdam: het door Mart van Schijndel ontworpen Effectenkantoor voor Oudhof. Sinds de opening van de Noord/Zuidlijn in 2018, met een halte Rokin, is een heel nieuwe dynamiek in deze straat ontstaan.

Dit is een rondleiding van De Gebouwengids. De verzamelplek op het Walenpleintje van de Waalse Kerk.

Tip! Om 16:00 uur vindt er een concert van pianiste Yang Yang Cai plaats in de Waalse Kerk. Voor meer informatie klik hier.

Grachtenfestival

Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties.

Meer informatie: https://www.grachtenfestival.nl/