Gratis lunchconcert met werk van Russische componisten
Vitaliy & Alla

Op 20 december om 12.30 verzorgen de Russische musici Vitaliy & Alla een klassiek lunchconcert in de Waalse Kerk. Op het programma staan werken van Russische componisten.

Vitaliy & Alla bestaan uit Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (mezzo sopraan). Beiden komen uit het Russische Rostov, een havenstad in het zuiden van Rusland.

Vitaliy Sokolovskiy is afkomstig uit een familie van musici en leerde pianospelen van zijn moeder die pianodocente was. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij ook in de prijzen. In 2009 startte hij zijn opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. In dat jaar won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond.

Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd.  In 2004 ontmoette ze de Russische folkartieste Elena Komarova, die haar introduceerde bij het koor van het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. In 2011 startte ze haar opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Vitaliy en Alla leerden elkaar kennen op het Staatsconservatorium van Rostov tijdens een uitvoering van ‘Eugene Onegin’, een opera van Pjotr Tsjaikovski, gebaseerd op een roman in verzen van Aleksandr Poesjkin. Sindsdien is hun creatieve samenwerking begonnen.

Vitaliy & Alla treden sinds eind 2017 regelmatig op in Nederland. Op 5 januari 2020 geven ze in Museum Hermitage in Amsterdam een bijzonder concert, De Revolutie in de Russische klassieke muziek. Voor meer informatie klik hier.

Geen toegangsprijs/gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Programma:

1. P. I. Tchaikovsky- M. Pletnev, "Andante Maestoso" from "The Nutcracker", transcription for the piano

2. P. I. Tchaikovsky, romance "Why?" for voice and piano

3. S. Rachmaninoff, romance "Lilac" for voice and piano

4. A. Scriabin, op. 42, #4,5

5-7. G. Sviridov, romances: "Winter road", "As we said goodbye...", "Morning in the Moscow" for voice and piano

8. S. Prokofiev, piano sonata #3

< Terugkeren naar de agenda