[VERPLAATST] VOX-POP x De Waalse Kerk
v.l.n.r. Yolande Janssen, Maarten Vogelaar, Samuel C. Lee

Wegens de onzekerheid omtrent de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus is dit evenement verplaatst naar een nog nader te bepalen tijdstip. Het is op dit moment de verwachting dat de nieuwe datum eind mei, begin juni zal worden. Houd u deze pagina of het Facebook-event in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

--------------------------------------------------------------------------------------------
VOX-POP & De Waalse Kerk

n.t.b.

Denk jij vaak na over de grote vragen des levens? Raak je geïnspireerd in een kerk, of in een tempel of door een ander religieus of spiritueel fenomeen? Of wellicht geloof je wel in ‘iets’, maar verbind jij je liever niet aan een kerk of andere (traditionele) organisatie maar op een andere manier?

Wij weten intussen: Je bent niet enige! Wij merken dat (jonge) Amsterdammers behoefte hebben aan antwoorden, maar dat hier op een volledig andere manier mee om wordt gegaan dan, pak ‘m beet, 50 jaar geleden. Maar op welke manier dan precies?

Van God los?

Om het gesprek over geloven, zingeving en verbinding met elkaar aan te gaan slaan VOX-POP en De Waalse Kerk vanaf dinsdag 14 april de handen ineen met een reeks avonden onder de titel Van God los?.

De Waalse Kerk Amsterdam verandert die avond - en daarna eens in de twee maanden - in een ontmoetingsplaats om met elkaar in gesprek te gaan over de hedendaagse beleving van religie in Amsterdam en de rol van secularisatie hierin. Samen met jou gaan we op onderzoek uit om te ontdekken waar wij Amsterdammers spiritueel of religieus behoefte aan hebben, hoe wij invulling geven aan zingeving en welke vernieuwende en innovatieve “zingeving-events” er al in Amsterdam plaatsvinden.

Note: dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken!

Onze sprekers:

Samuel C. Lee (Theoloog des Vaderlands 2019, voorganger pinkstergemeenschap Zuid-Oost, directeur Foundation Academy voor migranten en vluchtelingen) zal in gesprek gaan met studentenpastoor Maarten Vogelaar (oprichter De Kwekerij) over hun eigen kijk op het huidige religieuze veld in Amsterdam. Hierbij sluit zich aan Yolande Janssen (Professor Social and Political Philosophy, UvA), die op haar beurt het gesprek zal verrijken met een theoretische invalshoek.

VOX-POP is als 'creative space' van de faculteit Geesteswetenschappen een vrijplaats waar door middel van innovatieve en inspirerende programmering een brug wordt geslagen tussen de academische gemeenschap en de stad, tussen kunst en wetenschap, tussen cultuur en samenleving. Kijk voor meer informatie op de website van VOX-POP.

Dit event is gratis toegankelijk. Graag wel even aanmelden in het formulier hieronder! Je e-mailadres gebruiken we alleen om je over Van God los?  te informeren, en nergens anders  voor.