N.B. Dit concert vervangt het oorspronkelijke programma "Kerst met Bach (en Kagel)" van Marc Pantus & Friends op dezelfde datum. Mocht u voor dat concert al tickets hebben gereserveerd, nemen wij hierover snel contact met u op.

 

"Voor Marc Pantus heb ik grote bewondering. Zijn Winterreise met pianist Daan Boertien is glashelder, diepzinnig en ijzingwekkend mooi." 

Aldus auteur en columnist Maxim Februari, die de Winterreise samen met Marc Pantus en Daan Boertien vorig seizoen verrijkte met zijn overpeinzingen over kou en ongeluk in de hedonistische 21e eeuw. Op zondag 29 december laten Pantus en Boertien Schuberts iconische liedcyclus voor zich spreken.

Het einde van december is niet alleen een traditionele feestperiode, maar ook een tijd van terugkijken op en nadenken over het afgelopen jaar. Schuberts Winterreise leent zich bij uitstek voor introspectie. De hoofdpersoon uit dit meesterwerk loopt en loopt en laat het verleden aan zijn geestesoog voorbij gaan. In vierentwintig liederen nemen dichter Wilhelm Müller en componist Franz Schubert de luisteraar mee door een universum van gevoelens.

Loop een eindje met de Wandelaar, bas-bariton Marc Pantus en pianist Daan Boertien (winnaar Dutch Classical Talent publieksprijs 2018) mee en laat u ontroeren, opwinden, boos maken, geluk ervaren, dromen, weer wakker worden en liefhebben. En sta dan ook even met ons en met de eenzame draailier-speler uit het laatste lied stil, voordat we allemaal weer verder gaan in het nieuwe jaar.

"Wat heeft Marc Pantus een geweldige stem! Ik heb de cyclus nog nooit zo sterk gehoord qua dictie, muzikale kracht, inleving, subtiliteiten, voordracht... een zweem geestigheid ook. Een formidabele Winterreise, hulde!" -  Barber van de Pol


Door: 

Marc Pantus, bas-bariton
Daan Boertien, piano

 

 

Toegang:

- Regulier € 22,50
- Korting € 17,50

 

< Terugkeren naar de agenda