Kirila Kraal, Koen Stapert & Caspar Vos
Nieuwjaarsconcert Grachtenfestival

Het Grachtenfestival en De Waalse Kerk presenteren een uniek nieuwjaarsconcert! Met dit bijzondere concert gaan we feestelijk het jaar 2020 in. Sopraan Kirila Kraal, violist Koen Stapert en pianist Caspar Vos slaan hun muzikale handen ineen in een sprankelend programma met liederen en kamermuziekwerken van onder meer Saint-Saëns, Debussy en De Falla. In de sfeervolle Waalse Kerk word je ontvangen met een heerlijke traktatie waarna je een uur lang kunt genieten van de mooiste muziek.

Kirila Kraal heeft al vele operarollen op haar naam staan en verdiepte zich daarnaast in het liedrepertoire. Met haar prachtige stem en innemende persoonlijkheid is ze een graag geziene en gehoorde gast op het Grachtenfestival. Violist Koen Stapert is vaak te horen op de Nederlandse concertpodia als solist, kamermusicus en als violist van het befaamde Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij treedt regelmatig op met pianist Caspar Vos. Caspar behaalde onlangs een enorm succesen met zijn cd's met werken van Medtner en Mompou, waarmee hij onder meer met een 10 werd bekroond in Luister. Een unieke kans om deze drie uitzonderlijke musici samen op het podium te horen!

Kirila Kraal - sopraan
Koen Stapert - viool
Caspar Vos - piano

Over het Grachtenfestival
Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties. Het festival is daarnaast gedurende de rest van het jaar te gast op diverse partnerlocaties, zoals vandaag in de Waalse Kerk.

Toegang:
- Regulier € 17,-