GRAP en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase-serie voor singer-songwriters: Naakt. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste Nederlandse singer-songwriters zich - figuurlijk! - bloot tijdens een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer in de kerk. Tijdens de tweede editie op donderdag 26 september is er een optreden van Lost Lines.

Lost Lines

Zangeres Pitou verzamelde afgelopen maanden verloren woorden van schrijvers en muzikanten. O.a. Toon Tellegen, Spinvis, Torre Florim (De Staat), Ingmar Heytze en Wende Snijders stuurden haar zinnen die hun boek of lied niet haalden.

In ‘Lost Lines’ vormen deze woorden het uitgangspunt van een muzikale improvisatie door Pitou, multi-instrumentalist Frank Wienk (Binkbeats), drummer Mischa Porte. Terwijl het publiek mee kan lezen met de woorden die geprojecteerd worden op het podium maken de muzikanten hier live een compositie van: geïnspireerd op, en gebruikmakend van de woorden. Een ode aan het ontstaan van ieder werk.

Pitou kennen we van haar eerste twee EP’s met eigenzinnige folk, bejubeld door o.a. de BBC en 3voor12, in 2020 komt haar debuutalbum uit. Frank Wienk (beter bekend als percussionist/producer Binkbeats) werd bekend met zijn ‘Beats Unraveled’ serie en tourt vanaf 2015 met zijn eigen muziek door Europa. Mischa Porte is een herkenbare, subtiele drummer, en werkte samen met o.a. Remy van Kesteren, Pitou en Luwten.