[GEANNULEERD] Red Light Jazz 2020
Julian Schneemann - Caravan Sessions

In verband met het Coronavirus COVID-19 is deze uitvoering helaas geannuleerd. We zijn in overleg met de organisatie van Red Light Jazz Festival druk bezig om een vervangende datum voor dit concert te zoeken. Indien u al tickets heeft gereserveerd, ontvangt u hierover, zodra hier meer over bekend is, zo spoedig mogelijk bericht. Houd u ook onze website in de gaten.

--------------------------------------------------------------------------------------------

In het weekend van 29, 30 en 31 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse Red Light Jazz Festival, waarin het Amsterdamse Wallengebied in het teken staat van jazz. Net als vorig jaar is De Waalse Kerk een van de tientallen locaties waar genoten kan worden van de beste concerten. Dit jaar staat Red Light Jazz in het teken van de piano, en daarom komt op vrijdag 29 mei Julian Schneemann langs, en hij komt niet alleen...

In de Caravan Sessions nodigt pianist en componist Julian Schneemann muzikale vrienden en onbekenden uit om samen het avontuur aan te gaan. Één op één ontmoetingen met muzikanten uit alle genres en windstreken. Er wordt uitgedaagd, naar elkaar geluisterd en ieder duo inspireert tot het ontdekken van een nieuwe muzikale wereld. Op deze speciale avond is de Waalse kerk setting voor enkele verschillende duo-sets, met als gasten in elk geval de Turkse ney-speler en zanger Sinan Arat en bluesgitarist Dusty Ciggaar.

Julian Schneemann
Als zoon van hoboïst Bart Schneemann was pianist en componist Julian Schneemann tijdens zijn jeugd omringd door muziek. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam, en behaalde in 2015 summa cum laude zijn diploma. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Roundabout, waarop hij de werelden van klassiek, jazz en pop verenigt.

In 2016 verscheen vervolgens het album FLY met ensemble Ikarai. Naast het werk als pianist en componist voor zijn eigen ensembles, is Julian Schneemann ook regelmatig te horen in andere samenstellingen. Hij werkte onder meer met het ensemble WASSINC, met zanger en gitarist Angelo Boltini, met het Nederlands Blazers Ensemble en met Amsterdam Sinfonietta.

Op dit moment ligt zijn focus op het project en ensemble Caravan: een reis door de werelden van klassiek, jazz en volksmuziek. Sinds 2017 speelde de groep op mooie podia in Nederland, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Paradiso, de Doelen en het Bimhuis, en festivals zoals het Grachtenfestival en November Music. Ook speelde de groep op nationale televisie, onder andere bij Podium Witteman, en zijn ze regelmatig op de radio te horen. Hun debuutalbum ​Caravan ​ werd lovend ontvangen en beschreven als: “​Wereldfusie op zijn best – melancholiek, vrolijk, avontuurlijk, spannend en vooral adembenemend mooi.”

N.B. Voor tickets aan de deur wordt een opslag van € 2,50.