[GEANNULEERD] Red Light Jazz 2020
Jasper van 't Hof
Foto: Amke Photographer

In verband met het Coronavirus COVID-19 is deze uitvoering helaas geannuleerd. We zijn in overleg met de organisatie van Red Light Jazz Festival druk bezig om een vervangende datum voor dit concert te zoeken. Indien u al tickets heeft gereserveerd, ontvangt u hierover, zodra hier meer over bekend is, zo spoedig mogelijk bericht. Houd u ook onze website in de gaten.

--------------------------------------------------------------------------------------------

In het weekend van 29, 30 en 31 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse Red Light Jazz Festival, waarin het Amsterdamse Wallengebied in het teken staat van jazz. Net als vorig jaar is De Waalse Kerk een van de tientallen locaties waar genoten kan worden van prachtige concerten. Dit jaar staat Red Light Jazz in het teken van de piano, dus we zijn trots dat we op zaterdag 30 mei niemand minder dan toppianist Jasper van 't Hof mogen verwelkomen!

In december 2018 won jazzpianist Jasper van ’t Hof (Enschede, 1947) de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Een verdiende erkenning voor het imposante oeuvre van Jasper van ’t Hof, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als achter synthesizers en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen. Jazz is altijd een ruim begrip gebleven voor Van ’t Hof die zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion heeft begeven en zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting laat vastpinnen.

Zijn veelzijdigheid en lange staat van dienst is zo imposant dat de vakjury zich al bij het eerste beraad verbaasd afvroeg hoe het toch kan dat deze begenadigde toetsenvirtuoos de prijs niet eerder had gewonnen. Voor een deel zal dat aan de bescheiden musicus zelf liggen. Jasper van ’t Hof is weliswaar zo Nederlands als Leidse kaas maar heeft zijn werkterrein al vroeg naar het buitenland verlegd. Vooral onze oosterburen herkenden in hem al snel een groot musicus met bovendien een zeldzaam sterke podiumuitstraling. Zijn zogeheten X-Factor maakt nog altijd het verschil. Waar Van ‘t Hof ook optreedt, altijd lijkt er iets bijzonders te gaan gebeuren. Dat zal op zaterdag 30 mei in De Waalse Kerk niet anders zijn als Jasper plaatsneemt achter de prachtige Bösendorfer vleugel van de kerk.

N.B. Voor kaartverkoop aan de deur geldt een opslag van € 2,50.