Osiris Trio & Frans Weisz
In Perspectief: Bepaalt wat je ziet, wat je hoort?
Foto: Marco Borggreve

De serie 'In Perspectief' is een permanente zoektocht van het Osiris Trio naar de essentie van muziek. Die blijkt totaal verschillende, afhankelijk van het perspectief van waaruit je luistert. 

Elk concert nodigt het Osiris Trio een andere spreker, onderzoeker of kunstenaar uit om vanuit zijn of haar expertise dieper op het thema van de middag in te gaan. Op basis van dit thema zorgt het Osiris Trio zelf voor een spannend en aansluitend muzikaal programma.

Dat is immers wat het Osiris Trio het beste doet. Sinds de oprichting van het trio in 1988 hebben Peter Brunt, Larissa Groeneveld en Ellen Corver zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende pianotrio’s van Nederland, met een bekendheid die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Het trio staat bekend om zijn interpretatieve diepgang, avontuurlijke programmering en constante zoektocht naar vernieuwing van het trio-repertoire. Die nieuwsgierigheid is het vertrekpunt van deze serie, waarin uiteenlopende vragen de basis vormen voor een interessant verhaal met bijpassende muziek.

 

Frans Weisz: Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?

Als film- en televisieregisseur moet Fransz Weisz niet alleen keuzes maken over beeld, maar ook over muziek. Hij regisseerde talloze films en series als LeedvermaakBij Nader InzienCharlotte en recenter Finn, en Het Leven is Verrukkulluk. In zijn omvangrijke oeuvre, waarvoor hij in januari 2019 een grote prijs (de Shortcutz Career Award) ontving, speelt muziek niet zelden een grote rol. De twee kunstvormen kunnen elkaar geweldig versterken, maar hoe bepaal je of muziek in een scène past? Weisz spreekt over de verhouding tussen film en muziek.

Programma:
- Filmmuziek uit het oeuvre van Frans Weisz (o.a. Telkens Weer - Ruud Bos) gearrangeerd door B. Zimmerman 
- Schubert trio in Es op. 100

 

Andere evenementen in de serie In Perspectief:

- Zondag 26 januari - Bob Zimmerman: Wat doet een arrangeur?

- Zondag 1 maart - Frans Weisz: Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?

- Zondag 17 mei - Henk Guittart - Wat moeten we met muziek na Schönberg?

 

< Terugkeren naar de agenda