Hohe Requiem Messe

Mozart heeft zijn nu wereldberoemde Requiem nooit kunnen afmaken. Hij schreef alleen het eerste deel zelf, alle andere delen zijn na zijn dood op basis van schetsen verder uitgewerkt – eerst door zijn leerling Süssmayr , later nog door talloze anderen. Sommige delen komen zelfs helemaal niet van Mozarts hand, en worden hier daarom niet uitgevoerd.

Ook de Hohe Messe van Bach was lang een work in progress. De naam werd pas in 1830 verzonnen door Berlijnse musicus Adolf Bernhard Marx. Tot die tijd heette het stuk, dat in 1748 werd afgerond, de Mis in b klein. Het Amsterdams Bach Consort zingt de twee misdelen waar Bach in 1733 mee begon: Kyrie en Gloria Daarnaast Bachs 3e Brandenburgse Concert, in een bijzondere uitvoering door jongNBEwest.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50