Bösendorfer Series '19-'20
Hannes Minnaar - J.S. Bach: Goldbergvariaties
Foto: Simon van Boxtel

*** Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Let op: dit concert is ongeplaceerd. Wij raden u aan op tijd te komen.
De deuren openen om 19:30 uur.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert is onderdeel van de Bösendorfer Series '19-'20, een reeks van vier pianorecitals. U ontvangt 10% korting op de totaalprijs indien u een passe-partout aanschaft voor alle vier de concerten.

- 24 oktober: Hannes Minnaar - J.S. Bach: Goldbergvariaties BWV 988
- 19 december: Camiel Boomsma - Schubert en Liszt
- 27 februari: Duo Scholtes & Janssens - Kurtág, Schubert, Ravel & Rachmaninoff
- 16 april: Mariana Izman - Debussy: Préludes Book I & II

Bezoek voor het complete overzicht van de serie deze pagina.

Een toppianist en een iconisch meesterwerk

Wie een nieuwe pianoserie begint met Hannes Minnaar, laat qua ambitie weinig aan de verbeelding over. Dat laat hij zelf overigens ook niet. De nog altijd maar 34-jarige Minnaar geldt al enige tijd als een van Nederlands meest succesvolle pianisten en zijn ster is nog steeds rijzende.

Minnaar sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding. Als prijswinnaar van internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij ook internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.

Hij soleerde bij vele orkesten onder toonaangevende dirigenten, en met zijn Van Baerle Trio is Minnaar ook als kamermusicus actief. In april van dit jaar bevestigde hij zijn groeiende status eens te meer met een optreden in de serie Meesterpianisten, waarvoor hij in onder meer Volkskrant, NRC en Trouw lovende kritieken ontving.

Geen geheimen

Zowel De Waalse Kerk als het repertoire van Bach kennen voor Minnaar geen geheimen. Als orgelstudent bij Jacques van Oortmerssen speelde Minnaar hier regelmatig op het Müller-orgel van de kerk, waar Bach uiteraard tot het standaardrepertoire behoort. En ook als pianist weet Minnaar diens geest steeds weer te vangen. Dit liet hij onder meer zien op zijn tweede solo-album Bach Inspirations (2013), waarvoor hij van BBC Music Magazine vijf sterren ontving.

Met de uitvoering van de Goldbergvariaties BWV 988 op 24 oktober begeeft Minnaar zich dus letterlijk op bekend terrein. Dit iconische werk dankt zijn naam aan Johann Gottlieb Goldberg, die als klavecinist in dienst was van graaf Von Keyserlingk. Volgens de overlevering schreef Bach de variaties in 1741 voor de aan slapeloosheid lijdende graaf en hielpen Goldbergs herhaaldelijke uitvoeringen van de cyclus hem in slaap te komen. Slapen is er op 24 oktober niet bij, maar dat de variaties ook op een moderne piano betoverende kwaliteiten bezitten, is zeker.

J.S. Bach:
- Goldbergvariaties, BWV 988

Tickets: Voorverkoop Aan de deur*
- Regulier € 30,- € 32,50
- Korting** € 25,- € 27,50
- Passe-partout (4x) € 94,50 (10% korting)  -

*Zo lang er plaatsen beschikbaar zijn
** De korting geldt voor: CJP/Student/Stadspas Groene Stip