Orgelstudenten Conservatorium van Amsterdam
Gratis lunchconcert

Iedere tweede dinsdag van de maand (m.u.v. de maanden juli en augustus) van 12:00 tot 12:30 uur organiseert De Waalse Kerk een gratis lunchconcert, verzorgd door orgelstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Zij bespelen dan het prachtige kerkorgel dat in 1734 werd gebouwd door de beroemde orgelbouwer Christian Müller. Meer informatie over dit bijzondere orgel vindt u op deze informatiepagina.

Toegang tot dit concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Hiermee draagt u bij aan de instandhouding en het onderhoud van het orgel.

Op dinsdag 10 september speelt: Jas Hutchinson-Bazely.

Jas Hutchinson-Bazely (UK) begon zijn orgelstudie bij Charles Harrison in de Kathedraal van Lincoln en studeerde vervolgens na vier jaar af aan het Royal Northern College of Music bij Darius Battiwalla, met eersteklaas onderscheidingen. Hij kreeg de Frederick Lunt Award toegekend tijdens zijn studie aan het RNCM en kreeg daar les van Thomas Trotter, Gordon Stewart en Kevin Bowyer. Hij werd daar ook drie jaar achter elkaar bekroond met Orgel Recital Prize, trad op samen met het RNCM strijkorkest en begeleidde het RNCM Symfoniekoor. Jas bracht een jaar door als Organist in Residence op de Blundell's School in Devon, en ging verder studeren bij Margaret Phillips voordat hij zijn Master studie begon bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam. Recentelijk werd Jas uitgenodigd om deel te nemen aan een César Franck masterclass gegeven door Ben van Oosten op het gevierde orgel van St. Ouen Rouen.

Programma:

Toon Hagen - Vater unser im Himmelreich