Photonen Vocaal Ensemble
Feest van Carols en Kerstliederen
Feest van Carols en Kerstliederen

De Kersttijd heeft door alle landen, talen en tijden heen vele componisten geïnspireerd tot schrijven van aanstekelijke muziek. Photonen zingt voor u uit deze muziekschat zowel bekend als minder bekend en zelfs geheel nieuw repertoire. Daarnaast is dit moment van het jaar bij uitstek de tijd om samen te zingen. Daarom willen we, in deze laatste donkere dagen voor Kerst, niet de kans laten liggen samen met u bekende kerstliederen te zingen. Dit concert is dan ook bijzondere geschikt voor jongere (maar natuurlijk ook oudere) luisteraars.

Photonen brengt gevarieerde en verrassende concerten op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Het kamerkoor bestaat uit ongeveer 26 ervaren amateurzangers en staat sinds haar oprichting in 1996 onder leiding van Jeroen Spitteler. Photonen richt zich op het gehele vocale repertoire geschikt voor een vocaal ensemble van de afgelopen 1000 jaar. Zo zijn werken uitgevoerd van o.a. Hildegard von Bingen, Guillaume de Machaut, Josquin des Préz, Sweelinck, Schütz, Bach, Brahms, Poulenc, Ravel, Fauré, Martin, Rachmaninov, Messiaen, Britten, Tormis en Whitacre. Photonen zong in april 2016 de Nederlandse première van For Love is Strong van de Amerikaanse componist David Lang. Voor wat het hedendaagse repertoire betreft wordt speciale aandacht gegeven aan Nederlandse componisten als Ton de Leeuw, Guus Janssen en Carlos Micháns. 

 

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

< Terugkeren naar de agenda