Encore! Popiconen aan het woord

In Encore! nodigt presentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit de roemruchte Nederlandse pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan. Op zondag 15 september is dit niemand minder dan Jack Poels, voorman van Rowwen Hèze!

De opzet van Encore! is simpel en intiem: een podium, een artiest en natuurlijk een publiek. Verder ligt alles open. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat een of meerdere nummer te spelen die veel voor ze betekenen, of dat juist nog uit moet komen.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert De Waalse Kerk Encore! met: Jack Poels!

Jack Poels werd halverwege jaren ’80 bekend van de oer Limburgse band Rowwen Hèze, die overwegend in dialect van hun geboortedorp zingen. In 1989 scoorden zij een grote hit met de (carnavals)kraker Bestel Mar. Daarna volgden succesvolle albums zoals Blieve Loepe en Boem. Begin jaren ’90 waren zij de eerste Nederlandse band die op het Deense festival Roskilde optrad. Poels is een echte tekstschrijver pur sang, hij schreef dan ook liedjes voor o.a. Guus Meeuwis, Manuela Kemp en Doe Maar. In 2003 begon hij samen met Leon Giesen het Nederlandstalige muziekproject Holland America Lijn, wat goed werd ontvangen. Verder was 2007 een bijzonder goed jaar voor Jack Poels, hij werd namelijk uitgeroepen tot Beste Zanger van Nederland kreeg hij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast succesvol muzikant is Poels ook een begaafd kunstschilder. Meer dan genoeg gespreksstof dus, voor deze aflevering van Encore! waar Marc Stakenburg hem het hemd van het lijf zal vragen.

Voor meer informatie over de serie, de gasten en kaartverkoop, ga naar de infopagina.


Toegang
 
- Voorverkoop: € 10,-
- Aan de deur: € 12,50

< Terugkeren naar de agenda