[GEANNULEERD]
[GEANNULEERD] Camiel Boomsma - Schubert en Liszt
Foto: Hans van der Woerd
***Wegens ziekte heeft Camiel Boomsma helaas af moeten zeggen voor het recital op 19 december a.s. Wij hebben echter meesterpianist Ivo Janssen bereid gevonden de honneurs waar te nemen, met een programma om U tegen te zeggen: pianowerken van Bach, Schubert en Simeon ten Holt.
Een unieke gelegenheid om deze begaafde pianist aan het werk te zien, aangezien Ivo Janssen niet vaak meer optreedt, in de Bösendorfer Series '19-'20! Klik hier om naar de concertpagina te gaan. Mocht u al tickets gereserveerd hebben voor het recital van Camiel Boomsma, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. ***

The Innermost Side

Camiel Boomsma is een van de rijzende pianosterren aan het Nederlandse firmament. Ondanks zijn jonge leeftijd werkte hij al succesvol samen met een aantal gerenommeerde musici, onder wie pianist Severin von Eckardstein. In het huidige en komende seizoen zal Boomsma met deze meesterpianist een aantal duo-recitals uitvoeren.

Hij wordt internationaal geprezen door pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher. “Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”, schreef de Volkskrant daar al over. Na vele grote nationale en internationale series en podia, waaronder het Concertgebouw en het prestigieuze Schloss Elmau, zijn wij trots Camiel Boomsma nu ook in De Waalse Kerk te mogen verwelkomen.

Met zijn debuutalbum Wagner: Transcriptions for piano (2013) maakte hij wereldwijd grote indruk met zijn diepe begrip voor Wagners muziek, en ook het daarop volgende Porazzi ontving lovende kritieken. Zijn album Musings (2017) leverde hem de vergelijking met grootheden als Radu Lupu en Maria João Pires op. Zijn laatste album, The Innermost Side: Unfold, verscheen in september 2019 en vormt de basis voor dit recital.

Brug naar luisteraar

Het Franse ResMusica noemde hem eens “de dichter van de piano”. Die beschrijving past hem. Wanneer Camiel Boomsma speelt, vertelt hij een muzikaal verhaal. “Ik zie mezelf als brug van componist naar luisteraar”, zegt hij over zijn recitals. Met Chopin en Liszt op het programma val er gelukkig genoeg te vertellen. Met twee nocturnes (Op.9 no.1 & Op. 48 no.1) en delen uit Liszts Années de Pèlerinage, Suisse combineert Boomsma prachtige toonbeelden met technisch vuurwerk.

Datzelfde geldt voor Schuberts Vier Impromptus, D. 899 die Boomsma’s eerste kennismaking met diens muziek waren. Boomsma beschrijft de impromptus als een balanceeract tussen noodlottigheid en verlichting, en tussen levensenergie en melancholie. Een prachtprogramma, waarin de luisteraar meegenomen wordt op de zoektocht naar de binnenkant van de muziek, daar waar de essentie zich bevindt!

F. Chopin:

• Nocturne opus 9, no. 1
  • Nocturne opus 48, no. 1

F. Liszt:

• Liebesträume, no. 3
  • Uit «Années de Pèlerinage, Suisse»
    • — Vallée d’Obermann
    • — Au bord d’une source

F. Schubert:

• Gretchen am Spinnrade (arr. Franz Liszt)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert is onderdeel van de Bösendorfer Series '19-'20, een reeks van vier pianorecitals.

- 24 oktober: Hannes Minnaar - J.S. Bach: Goldbergvariaties BWV 988
- 19 december: Camiel Boomsma - Schubert en Liszt
- 27 februari: Duo Scholtes & Janssens - Kurtág, Schubert, Ravel & Rachmaninoff
- 16 april: Mariana Izman - Debussy: Préludes Book I & II

Bezoek voor het complete overzicht van de serie deze pagina.

Tickets: Voorverkoop Aan de deur*
- Regulier € 25,- € 27,50
- Korting** € 20,- € 22,50
- Passe-partout (4x) € 94,50 (10% korting)  -