Bösendorfer Series '19-'20
Camiel Boomsma - Schubert en Liszt
Foto: Hans van der Woerd

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert is onderdeel van de Bösendorfer Series '19-'20, een reeks van vier pianorecitals. U ontvangt 10% korting op de totaalprijs indien u een passe-partout aanschaft voor alle vier de concerten.

- 24 oktober: Hannes Minnaar - J.S. Bach: Goldbergvariaties BWV 988
- 19 december: Camiel Boomsma - Schubert en Liszt
- 27 februari: Duo Scholtes & Janssens - Kurtág, Schubert, Ravel & Rachmaninoff
- 16 april: Mariana Izman - Debussy: Préludes Book I & II

Bezoek voor het complete overzicht van de serie deze pagina.

--------------------------------------------------------------------------------------------

The Innermost Side

Camiel Boomsma is een van de rijzende pianosterren aan het Nederlandse firmament. Ondanks zijn jonge leeftijd werkte hij al succesvol samen met een aantal gerenommeerde musici, onder wie pianist Severin von Eckardstein. In het huidige en komende seizoen zal Boomsma met deze meesterpianist een aantal duo-recitals uitvoeren.

Hij wordt internationaal geprezen door pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher. “Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”, schreef de Volkskrant daar al over. Na vele grote nationale en internationale series en podia, waaronder het Concertgebouw en het prestigieuze Schloss Elmau, zijn wij trots Camiel Boomsma nu ook in De Waalse Kerk te mogen verwelkomen.

Met zijn debuutalbum Wagner: Transcriptions for piano (2013) maakte hij wereldwijd grote indruk met zijn diepe begrip voor Wagners muziek, en ook het daarop volgende Porazzi ontving lovende kritieken. Zijn album Musings (2017) leverde hem de vergelijking met grootheden als Radu Lupu en Maria João Pires op. Zijn laatste album, The Innermost Side: Unfold, verscheen in september 2019 en vormt de basis voor dit recital.

 

Brug naar luisteraar

Het Franse ResMusica noemde hem eens “de dichter van de piano”. Die beschrijving past hem. Wanneer Camiel Boomsma speelt, vertelt hij een muzikaal verhaal. “Ik zie mezelf als brug van componist naar luisteraar”, zegt hij over zijn recitals, en met Liszt op het programma valt er gelukkig genoeg te vertellen: over verre pelgrimstochten, warme liefdesdromen en kille sneeuwstormen (“Chasse-Neige”, de laatste van zijn loodzware Études d’ Exécution Transcendante), die naast prachtige toonbeelden ook technisch vuur- werk zullen opleveren.

Datzelfde geldt voor Schuberts Vier Impromptus, D. 899 die Boomsma’s eerste kennismaking met diens muziek waren. Boomsma beschrijft de impromptu’s als een balanceeract tussen noodlottigheid en verlichting, en tussen levensenergie en melancholie. Een prachtprogramma, waarin de luisteraar meegenomen wordt op de zoektocht naar de binnenkant van de muziek, daar waar de essentie zich bevindt!

Programma

F. Liszt:

  • Liebesträume, no. 3
  • Uit «Années de Pèlerinage, Suisse»
    • — Vallée d’Obermann
    • — Au bord d’une source
  • Études d’Exécution Transcendante no. 10 en 12

F. Schubert:

  • Gretchen am Spinnrade (arr. Franz Liszt)
  • Vier Impromptus, D. 899

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets: Voorverkoop Aan de deur*
- Regulier € 25,- € 27,50
- Korting** € 20,- € 22,50
- Passe-partout (4x) € 94,50 (10% korting)  -


*Zo lang er plaatsen beschikbaar zijn
** De korting geldt voor: CJP/Student/Stadspas Groene Stip

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda