Chansons de Noël
Café des Chansons & Charlotte Haesen
Foto: Ronald Knapp

Na het uitverkochte en bijzonder sfeervolle kerstconcert in december vorig jaar, brengt Café des Chansons ook dit jaar De Waalse Kerk weer in de ultieme Franse kerstsferen. De unieke combinatie van Charlotte Haesen en het Tobalita Strijkkwartet brengt schitterend Frans repertoire, vol klassiekers van Barbara Gainsbourg, Brel en Piaf in eigenzinnige interpretaties, maar ook eigen werk van Charlotte Haesen passeert de revue. Het samenspel tussen de jazz zangeres Charlotte en het klassiek strijkkwartet Tobalita klinkt homogeen en het sprankelt. Als twee danspartners van verschillende disciplines vliegen ze van chansons naar chansons met zekere onbevangenheid.

 

Een enorme hausse aan enthousiaste reacties kwam na het optreden bij een tv-uitzending Podium Witteman in januari 2017, waar bleek dat Café des Chansons niet langer een publiek geheim mocht blijven. Later dat jaar werd ook het NRC  overrompeld door de ‘prachtig intieme en authentieke performance’ op festival Wonderfeel. 

Café des Chansons bracht tot op heden twee cd's uit die beide met vijf sterren bekroond werden in het Parool: 'Café des Chansons' (eigen beheer) en 'Du bout des yeux' (Challenge Records)! Twee maanden voor het concert, in oktober 2019, komt het derde album 'Perles de pluie' uit op Challenge Classics. Nóg een reden om dit concert niet te willen missen, dus bestel snel je kaarten!

 

< Terugkeren naar de agenda