19:30 Deuren open
20:00    Nawras Altaky
21:00 Stopcontact

 

Vier Valentijnsdag op de beste manier met de mannen van Stopcontact! Voor hun theatertour 'Warm at Heart' touren ze met hun zelfgemaakte instrumenten door het land. Hun muziek is een eclectische mix van avant-garde electronica en melodische pop. Zalvende liederen in donkere, koude winterdagen. Stopcontact presenteert herkauwde liederen uit The Great American Songbook en deconstrueert ze door middel van zelfgemaakte instrumenten en vervreemdende arrangementen. Hierdoor herontdek je de kracht en grootsheid van deze werken. Met liederen eerder vertolkt door o.a. Elvis Presley, Frank Sinatra, de country cultheld Lee Hazlewood, Chet Baker, Dinah Washington en Billy Holiday. Stopcontact bestaat uit Akim Moiseenkov en Dave Wismeijer. Voor Warm At Heart worden zij versterkt door Jelle Huiberts op percussie. 

Over Valentijnsdag zeggen Akim: "Dave en ik zijn al bijna tien jaar lang samen muziek aan het maken. Inmiddels zijn we een knorrig muzikaal stel. Altijd willen wij iets doen dat dwars is. Hebben wij net een plaat uit met electronische muziek, dan gaan we weer oude liedjes in een David Lynch-achtig jasje stoppen. Rusteloos. Dat maakt ons moeilijk te vangen. Daarom zijn we ook waarschijnlijk nog steeds samen muziek aan het maken. Valentijnsdag is net als kerst, maar dan zonder familie. Het gaat het eigenlijk maar om één ding: eenzaamheid. Samen zijn we eenzaam. De proost is de troost."

 

 

“Nothing is funnier than unhappiness.”- Samuel Beckett, Endgame
"Warm at Heart kent een popconcert-achtige setting waarin het drietal grasduint in het Great American Songbook, waarbij de liedjes door een smaakvolle elektronische mangel zijn gehaald. Het optreden kent veel theatrale elementen die de sfeervolle muziek met trage gedragen zang veel humor meegeven."- Theaterkrant

Muziektheater 'Great American Songbook' met zelfgebouwde instrumenten
Met: Akim Moiseenkov, Dave Wismeijer, Jelle Huiberts.
Regie: Mark Timmer

In het voorprogramma staat Nawras Altaky, geboren in Syrië en nu woonachtig in Utrecht. Hij speelt traditionele, klassieke en populaire Arabische muziek. Energieke world music met verschillende collaboraties en cross-culturele projecten.