o.l.v. Krista Audere

“Met de laatste adem…” zingt het VU-Kamerkoor stukken waaraan de componist soms nog op zijn sterfbed werkte. De titel van Schütz’ Schwanengesang geeft expliciet aan dat het zijn laatste werk was. Van J.S. Bach klinkt een bewerking van zijn grote koraalzetting Vor deinen Thron tret ich hiermit. Ook van Gesualdo, Mendelssohn en Mozart (het Ave Verum, dat hij een paar maanden voor zijn dood schreef) staan composities op de rol.

Het VU-Kamerkoor
Het VU-Kamerkoor is een halve eeuw jong en telt ruim 30 ambitieuze koorzangers. Zowel jeugdig enthousiasme als wijze ervaring maken deel uit van de magische mix. Deze variëteit zet zich door in de programmakeuze, waarin ruimte is voor stokoude en nagelnieuwe muziek, begeleid of a capella. 

Het VU-Kamerkoor kijkt om zich heen in het muzikale landschap rond Amsterdam, en werkt graag samen met andere muziekgezelschappen. In de lente van 2015 stortten we ons op Verdi’s Requiem, in combinatie met het Toonkunstkoor en het Noord Nederlands Orkest. In 2017 en 2018 verbonden wij ons met barokensemble Eik en Linde voor een uitvoering van Bachs Matthäus Passion, en met het Cello8tet Amsterdam werkten we samen aan een bijzondere uitvoering van het Requiem van Fauré. Maar het zingen stopt niet bij de grens. In de zomer van lustrumjaar 2018 reisden we af naar Zuid-Frankrijk om daar concerten te geven tijdens het Festival International Choral en Provence.

Als koor zoeken wij geregeld ondersteuning van professionals. We volgden masterclasses bij Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Jos van Veldhoven. Als solisten ontvingen we Dmitri Ferschtman, Lenneke Ruiten, Claudia Patacca en Maaike Poorthuis.

 

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren € 11,00 n.v.t.

 

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

 

< Terugkeren naar de agenda