Vanaf dinsdag 16 oktober starten er Mindfulness trainingen bij de Waalse Kerk, in samenwerking met erkende trainers die aangesloten zijn bij Vereniging Mindfulness Board Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN).
Mindfulness gaat over het observeren van het huidige moment zoals die zich nu aan je voordoet. Het is een vaardigheid die je kunt trainen. Als je mindful bent, ben je vanuit een vriendelijke intentie bewust gewaar van wat je ervaart zonder te oordelen of het te willen controleren.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Oefenen staat centraal in elke bijeenkomsten. Om de vaardigheden van mindfulness eigen te maken maken we gebruik van een breed scala aan technieken, zoals verschillende meditaties en bewegen d.m.v. toegankelijke yoga-oefeningen. Daarnaast gaan we per bijeenkomst dieper in op een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan de rol van de automatische piloot, of het verkennen van je grenzen. Via het werkboek vind je verdere theoretische ondersteuning.

Naast de oefeningen is er ruimte om in te gaan op jouw verschillende ervaringen, de uitdagingen die je tegenkomt, jouw (automatische) reactiepatronen, en je houding naar jezelf toe. Dit doen we om je opmerkzaamheid verder te trainen, praktische handreikingen te geven over hoe je met jezelf en situaties om kunt gaan. 

Tijdens de oefendag nemen we een gehele dag (ca. 6 uur) om onze aandacht te trainen en verder te ontwikkelen. Veel mensen ervaren dit als een bijzondere en memorabele dag.

Meer weten? Kijk dan op onze informatiepagina.

< Terugkeren naar de agenda