In Encore! nodigt radiopresentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit de roemruchte Nederlandse pophistorie uit in De Waalse Kerk om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan. Op zondag 19 mei is dit niemand minder dan Tim Knol!

De opzet van Encore! is simpel en intiem: een podium, een artiest en een geïnteresseerd publiek. Verder is alles mogelijk. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij te horen vertellen over zijn of haar leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat een of meerdere nummer te spelen die veel voor ze betekenen, of dat juist nog uit moet komen. Bekijk de serie-pagina voor meer informatie over de serie en de genodigde artiesten.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert De Waalse Kerk Encore! met: Tim Knol! En hij behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie, maar voor de goede orde:

Tim Knol (1989) begon op zijn tiende met het maken van muziek. Hij maakte indruk met de band Be Right Back, waarna hij al gauw bij verschillende andere projecten betrokken raakte en onder andere Anne Soldaat leerde kennen, met wie hij enkele demo's opnam voor Excelsior Records. Daarna ging het hard: zijn debuutalbum Tim Knol (2010) werd lovend ontvangen, en er volgden optredens op onder meer Lowlands en Pinkpop. Na zijn daverende opmars ontpopte hij zich tot een waren (muzikale) duizendpoot: zo bracht hij, samen met Henk Koorn van Hallo Venray en Anne Soldaat, een eerbetoon aan Neil Young, startte hij een garagerockband (The Miseries) en richtte hij zich een tijd lang op de fotografie. Vorig jaar bracht hij alweer zijn vierde en goed ontvangen studioalbum Cut the Wire uit, dat verscheen met een gelijknamig computerspelletje.