Rossini.nu - UITVERKOCHT
Quatre Bouches & Zangstudio Haarlem
Met Luk de Bruyker als Gioacchino Rossini

-DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT-

 

Rossini.nu - muziektheatervoorstelling over het bijzondere leven van operacomponist Gioacchino Rossini, met muziek uit de Petite Messe Solennelle.

Op 13 november 2018 is het 150 jaar geleden dat Gioacchino Rossini sterft. Hij schrijft meer dan 40 opera’s waaronder “De Barbier van Sevilla” en “La Cenerentola”. Maar na de première van “Guillaume Tell” stopt hij abrupt met componeren en stort hij zich op de kookkunst. Hij is dan 38 jaar en zou in de bloei van zijn leven moeten zijn. In de muziektheaterproductie Rossini.nu, met muziek uit de Petite Messe Solennelle,  ontleden we het leven van Rossini en leggen we hem soms letterlijk op de snijtafel.

“Leeg en lui
Zo voel ik mij
Had ik een zoon om voor te werken;
Ik was doorgegaan
Was ik een genie geweest;
Ik was nooit gestopt
Kijk die piano daar…
Zij staat hier op één voorwaarde:
dat ik er niet op speel!”

In de muziektheaterproductie Rossini.nu bevinden we ons in een rokerige, mystieke ruimte, die het midden houdt tussen een anatomische snijzaal, een keuken en een eetkamer. Rossini zit aan zijn laatste avondmaal en wordt ondervraagd door vier evangelisten. Hij wordt ontleed als mens, als kunstenaar en soms letterlijk op de snijtafel gelegd. Dan komt hij oog in oog te staan met de man die verantwoordelijk is voor het einde van Rossini’s carrière als componist: Mr. Lubert, directeur van de Opera van Parijs.
Op latere leeftijd schrijft Rossini in de privésfeer nog enkele werken, waaronder de beroemde Petite Messe Solennelle, die het muzikale fundament vormt voor de voorstelling.

 

Door:

Gioacchino Rossini - Luk de Bruyker
Evangelisten  - Vocaal kwartet Quatre Bouches
- sopraan - Bauwien van der Meer
- alt - Petra Ehrismann
- tenor - Gerben Houba
- bariton - Michel Poels


Projectkoor en Kamerkoor van Zangstudio Haarlem


Klavier - Abigail Richards
Harmonium - Mark Lippe/Gerrie Meijers
Muzikale leiding - Jos Vermunt
Libretto - Don Duyns
Muziek - Gioacchino Rossini (Petite Messe Solennelle)
Regie - Vincent van den Elshout
Choreografie - Nick Fleuren en Frank Beurskens
Vormgeving - Ankie van den Meerendonk
Sounddesign - Clare Gallagher

 

> Kunt u ook niet genoeg krijgen van de meesterlijke muziek van Rossini? Dat treft! Op zondag 2 december speelt Van Swieten Society verschillende van zijn ouvertures (de Barbier van Sevilla, La Gazza Ladra) en enkele stijkersonates. Meer informatie vindt u hier.

 

< Terugkeren naar de agenda