Het Volkmann Trio, een jong pianotrio bestaande uit Coraline Groen (viool), Jobine Siekman (cello) en Valentina Tóth (piano), gaat op zoek naar muziek in de schilderkunst van Rembrandt, ter ere van het Rembrandtjaar 2019. Ze presenteren muziek van Mozart, Abrahamsen en Bloch en geven daarmee een inkijk op hun interpretatie van een schilderij van Rembrandt. Het publiek kan dit meesterwerk met prachtige voorbeelden van de clair-obscur techniek en sprekende karakters tijdens het concert bewonderen. Daarna nodigt het ensemble het publiek uit om hun eigen fantasierijk te creëren tijdens het spectaculaire pianotrio van Maurice Ravel. 

 

Programma
Delen uit:
H. Abrahamsen
- Traumlieder 
W.A. Mozart
- Pianotrio in Bes groot, kV 502
E. Bloch
- 3 nocturnes voor pianotrio

     *****Pauze*****

M. Ravel
- Pianotrio in a klein
I. Modéré
II. Pantoum
III. Passacaille
IV. Final


Volkmann Trio

Sinds 2013 delen de musici van het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool, Jobine Siekman, cello) hun liefde voor het bekende en onbekende pianotrio-repertoire en brengen dit ten gehore op concertlocaties door heel Nederland. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het trio heeft lessen gevolgd bij onder meer David Dolan, Ellen Corver, Vera Beths, Michel Strauss, Peter Brunt en David Kuyken. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen, en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw.
De naam Volkmann Trio komt van Robert Volkmann (1815-1883), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

 

Coraline Groen (1996, viool) is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar bachelor in Londen en Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en Rodney Friend. Dit jaar is zij begonnen aan haar master in Den Haag bij Vera Beths met als specialisaties de Orkestmaster en de Ensemble Academy. Zij is concertmeester en aanvoerder geweest in samenwerkingen met het Mahler Chamber Orchestra (o.l.v. Daniel Harding) en het Antwerpen Philharmonisch Orkest, en speelde met dirigenten als Valery Gergiev, Trevor Pinnock en Xian Zhang. Coraline is violiste in het Volkmanntrio en vormt een duo met bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe.
Coraline heeft een viool (W. Crijnen, 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jobine Siekman (1995, cello) studeerde aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman en daarna in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. Sinds september 2014 studeert ze aan The Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps waar ze afgelopen juli haar Bachelors of Music met Honours behaalde en nu verder studeert als Irene Hanson Scholar voor haar Masters of Music. Ze gaf concerten in o.a. Wigmore Hall, de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en het Concertgebouw Amsterdam als soliste en in diverse kamermuziekensembles. Afgelopen oktober won Jobine de derde prijs in de finale van het Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016. Eerder dat jaar ontving ze de Anna Shuttleworth-prijs voor haar vertolking van Bach in het Cello Concours van de Royal College of Music. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Hendrik Muller Fonds sponsoren Jobine. Ze bespeelt een cello gebouwd door Thomas Dodd in 1800, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valentina Tóth (1994, piano) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde tevens acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-CD Hungarian Horizon, met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály, uit. In 2013, ontving zij voor deze CD een Diapason d'Or. In oktober 2018 bracht zij haar tweede CD uit bij Challenge Classics.
Ze ontving de 1e prijs en publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag en 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm. Zij soleerde met verschillende orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Filharmonie Noord.
Op haar 15e gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York. Zij is te zien als de vaste pianist bij het TV-programma De Tiende Van Tijl (NPO2), vanaf seizoen 4, 5 en 6.
Als actrice was zij onder andere te zien in producties van Theater Antigone, en Het Houten Huis.

 

Toegang:
- Voorverkoop regulier: € 19,50
- Voorverkoop korting: € 17,00 (CJP/Student/Stadspas Groene stip)
- Toeslag aan de deur: € 2,50

 

< Terugkeren naar de agenda