Apollo Ensemble
Kerst met Bach, Händel en Telemann

Het Apollo Ensemble onder leiding van David Rabinovich viert kerst.

Muziek van Bach, Händel en Telemann; een sfeervollere afsluiting van de kersttijd kun je je nauwelijks indenken. Bach schreef maar liefst twee cantates over het adventslied ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’. Deze twee cantates, BWV 61 en BWV 62, met dezelfde titel maar totaal verschillend, vormen samen met Telemann’s Ouverture en Conclusie in Bes en het Concerto grosso opus 6/1 van Händel dit bijzondere kerstprogramma. We laten horen dat er verschillende vormen van kerstmuziek bestaan en om dit ook tastbaar te maken hebben de musici van het Apollo Ensemble ook zelf diverse vormen van kerstkoekjes gebakken die ze u tijdens de pauze aanbieden.

DOOR:

David Rabinovich - dirigent

Apollo Ensemble - 2 hobo’s, fagot, strijkers en continuo

Solisten:
Elvire Beekhuizen – sopraan
Franske van der Wiel – alt
Pablo Gregorian – tenor
Robert Brouwer – bas

 

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, de musici komen uit alle windstreken. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra (dir. Ton Koopman).

Het Apollo Ensemble onderzoekt en speelt repertoire uit een periode die meer dan twee eeuwen omspant. Van ongeveer 1600 tot 1850, dus barok, klassiek en vroege romantiek. En doordat de omvang van het ensemble sterk kan wisselen, is dit repertoire ongekend breed en veelzijdig. Bovendien kan de variatie in de bezetting ook variatie en extra kleur geven aan concertprogramma’s. Een symfonie en een triosonate naast elkaar: waar vind je dat?

De groep kiest uit overtuiging voor historische instrumenten en bijbehorende speeltechnieken, als een manier om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen en klankwereld van de oude meesters te komen. Bach, Händel, Haydn, Mozart, voor hen willen de musici van het Apollo Ensemble zich ambassadeurs voelen.

 

< Klik hier om terug te keren naar de agenda