Popiconen aan het woord
Henk Westbroek in: Encore!

In Encore! nodigt presentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit onze roemruchte pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan. Op zondag 16 juni is deze icoon niemand minder dan Henk Westbroek.

De opzet van Encore! is simpel en intiem: geef een topartiest een podium en een publiek, en alles is mogelijk! Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en loopbaan, in te gaan op vragen uit het publiek, en een of meerdere nummers te spelen die hen inspireerden, of dat juist nog uit moet komen.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert de Waalse Kerk Encore! met deze maand: Henk Westbroek. En natuurlijk behoeft hij eigenlijk geen introductie, maar voor de goede orde:

Ras-Utrechter Henk Westbroek (1952) heeft al een studie sociologie afgerond wanneer hij voor het eerst een noot zingt, als onderdeel van duo-formatie Het Goede Doel, die hij in 1978 samen met "andere Henk" Temming opricht. Naast een baan als presentator op Radio 3, levert hem dat in 1982 een echte doorbraak op met de hits Gijzelaar en België, die een voorbode blijken van vele latere successen, waaronder Sinterklaas wie kent hem niet?
In de decennia die volgen blijft Westbroek ook solo aan de weg timmeren: hij schrijft talloze nummers voor Kinderen voor Kinderen, Ruth Jacott en Herman van Veen, brengt meerdere albums uit waarop hij samenwerkt met onder meer George Kooijmans (Golden Earring) en Henk Hofstede (The Nits), runt muziekcafé Stairway to Heaven en laat daarnaast ook politiek van zich horen. Inmiddels werkt Westbroek al vijftien jaar als documentairemaker voor RTV Utrecht, en ontpopte hij zich in de afgelopen maanden tot vlogger voor de Nieuwe Utrechtse Krant. Meer dan genoeg aanknopingspunten dus voor een boeiend gesprek met presentator Marc Stakenburg, op zondag 21 april!

Klik hier voor informatie voor de andere voorstellingen.