Nederlandse popiconen aan het woord
Henk Hofstede in: Encore!

Nederland kent een rijke popgeschiedenis: van The Golden Earring en Boudewijn de Groot via Doe Maar en De Nits tot Rowwen Hèze en Skik. Elk tijdperk kent zijn eigen grootheden. In Encore! nodigt radiopresentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit onze roemruchte pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan.

 

De opzet is simpel en intiem: een tafel, een podium en een topartiest, omringd door publiek. Verder is alles mogelijk. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat ene nummer te spelen waar alles mee begon, of dat juist nog uit moet komen.

 

In samenwerking met 40Up Radio, Amsterdam FM en Marc Stakenburg presenteert de Waalse Kerk: Encore! Iedere derde zondagmiddag van de maand een ander popicoon. En eigenlijk behoeven ze geen introductie, maar graag stellen wij u voor aan onze eerste drie gasten: Henk Hofstede, Boudewijn de Groot en Ernst Jansz.

 

Henk Hofstede kennen we als zanger/gitarist/componist/tekstschrijver van de Amsterdamse popgroep The Nits. Brak internationaal door met ‘In the Dutch Mountains’ en is nog steeds een grootheid, zowel bij ons als in de rest van Europa. Zo nam hij een een plaat op met songs van Leonard Cohen en speelde diens repertoire ook live met de groep Avalanche Quartet.

De veelzijdige Hofstede is tevens tekenaar/schilder en maakt ook video-installaties, zoals 'The Portable House' die in het Musée d'Art Contemporain te Lyon werd tentoongesteld (2001). Recent maakte hij met het Scapino Ballet de zeer succesvolle voorstelling Ting, die nog tot eind oktober te zien is in Carré en het Oude Luxor Theater.

 

Klik hier voor informatie voor de andere voorstellingen.

 

< Terugkeren naar de agenda