In Encore! nodigt radiopresentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit de roemruchte Nederlandse pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan. Op zondag 17 februari is dit niemand minder dan Frank Boeijen!

De opzet van Encore! is simpel en intiem: een podium, een artiest en het publiek . Verder is alles mogelijk. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat een of meerdere nummer te spelen die veel voor ze betekenen, of dat juist nog uit moet komen.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert de Waalse Kerk Encore! met: Frank Boeijen! En hij behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie, maar voor de goede orde:

Wanneer zanger, tekstdichter en componist Frank Boeijen (1957) zijn doorbraak met de Frank Boeijen Groep beleeft, is hij al even actief in de muziekwereld. Het nummer Verjaardagsfeest, de b-side van hun eerste single, wordt in 1981 opgemerkt door Frits Spits en belandt in de tipparade. Liftend op maar ook bijdragend aan de groeiende populariteit van Nederpop, brengt hij met Frank Boeijen Groep in elf jaar evenveel albums uit, en staat hij tien keer in de Top 40 met hits als Linda (1983), Zwart wit (1984), Kronenburg Park (1985), Zeg me dat het niet zo is (1990). 
Na zijn breuk met de Groep in 1991 blijft Boeijen actief, en nog datzelfde jaar brengt hij zijn eerste solo-album Wilde Bloemen uit, waarop hij samenwerkt met onder meer eerdere Encore-gast en frontman van de Nits Henk Hofstede en Henny Vrienten. Met hen zou hij, net als met vele andere grote namen uit de Nederlandse popgeschiedenis, nog vaker samenwerken gedurende zijn imposante carrière. Zijn meest recente album, de dubbel-cd met boek Palermo (2018), is een ode aan de liefde, het leven en muziek, en markeert 40 jaar Nederlandse muziek, meer dan 30 albums en talloze hits en prijzen.

 

 

De volgende gasten in de serie Encore! zijn:
17 maart: Ellen ten Damme
- 21 april:      Henk Westbroek
- 19 mei:        Tim Knol
- 16 juni:         n.t.b.
- 15 sept.:    Jack Poels
Voor meer informatie over de serie, de gasten en kaartverkoop, ga naar de infopagina.


Toegang
 
- Voorverkoop regulier: € 18,50
- Voorverkoop korting: € 16,00 (CJP, Student, Stadspas)
- Opslag aan de deur: € 2,50

 

< Terugkeren naar de agenda