Nederlandse popiconen aan het woord
Ernst Jansz in: Encore!

Nederland kent een rijke popgeschiedenis: van The Golden Earring en Boudewijn de Groot via Doe Maar en De Nits tot Rowwen Hèze en Skik. Elk tijdperk kent zijn eigen grootheden. In Encore! nodigt radiopresentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit onze roemruchte pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan.

 

De opzet is simpel en intiem: een tafel, een podium en een topartiest, omringd door publiek. Verder is alles mogelijk. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat ene nummer te spelen waar alles mee begon, of dat juist nog uit moet komen.

 

In samenwerking met 40Up Radio, Amsterdam FM en Marc Stakenburg presenteert de Waalse Kerk: Encore! Iedere derde zondagmiddag van de maand een ander popicoon. En eigenlijk behoeven ze geen introductie, maar graag stellen wij u voor aan onze eerste drie gasten: Henk Hofstede, Boudewijn de Groot en Ernst Jansz.

 

Ernst Jansz maakt al meer dan 50 jaar muziek, en speelde in twee legendarische groepen: CCC Inc. en Doe Maar. Uiteraard behaalde hij zijn grootste bekendheid als lid van die laatste band - maar zijn werk daarvoor en daarna is muzikaal bezien zeker zo interessant.

Jansz haalt zijn inspiratie uit tal van bronnen: van krontjong, blues, skiffle en folk tot Chopin. Bob Dylan is een grote held, hetgeen o.a. bleek uit de vertalingen van diens songs die Jansz bundelde op de plaat 'Dromen van Johanna'. 

Verder schreef hij veel autobiografische nummers, zoals op de plaat 'Molenbeekstraat' (2006).

 

Klik hier voor informatie voor de andere voorstellingen.

 

< Terugkeren naar de agenda