o.l.v. Christiaan Winter

DIVINE MEDITATIONS (2018) is het nieuwste werk van Willem Wander van Nieuwkerk, componist van een omvangrijk en gevarieerd oeuvre, dat regelmatig wordt uitgevoerd.

Van Nieuwkerk heeft zeven gedichten uit het gelijknamige werk van John Donne (1572-1631) getoonzet in een a-capella bezetting, met gebruikmaking van melodieën van de boetepsalmen. DIVINE MEDITATIONS is religieuze poëzie, vol van jammer en twijfel, paradoxen en opstandigheid, soevereine logica en contemplatie.

De thematiek van dit sfeervolle werk wordt kracht bij gezet door composities van onder anderen Croft (O lord, rebuke me not), Purcell (Hear my prayer) en Mendelssohn (Aus tiefer Not). Naast berouw en droefenis is er ook vreugde, zoals bij Pärt (Magnificat) en Duruflé (Tota pulchra es). Een rijk palet, goed voor een gloedvol, louterend programma.

Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, bestaand uit gemiddeld zestien zangers, dat midden jaren '90 werd opgericht. Als geschoolde amateurs streven de zangers van TIEN naar een hoog artistiek niveau, en beschikken zij door de langdurige samenwerking over een subtiele klankkleur en balans. Het ensemble werkt per programma met een andere dirigent, waardoor er steeds andere aspecten van het ensemble-zingen aan de orde komen. Onder de naam TIEN geeft het ensemble regelmatig concerten in Amsterdam en daarbuiten. TIEN wordt geprezen om zijn heldere koorklank en verrassende programmering.

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 16,00 € 18,50
- CJP/Student/Stadspas € 13,50 € 16,00
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50

*Om de kortingsprijs te activeren: selecteer het gewenste aantal reguliere kaarten, en vul onderaan het formulier de kortingscode in. De korting wordt dan automatisch verrekend.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.