Juicht en jubel! Met deze oproep begint het Kerst-oratorium van Johann Sebastiaan Bach. Daarmee is de toon gezet voor de rest van dit meesterwerk, dat van begin tot het einde een waar feest blijft.

In de zes cantates komt het hele Kerstverhaal voorbij; de engelen, het kindje in de kribbe, de herders en de wijzen uit het Oosten. Bach hergebruikte voor zijn meesterwerk de beste en meest feestelijke van zijn eigen composities.

In een avondvullend programma voert de Amsterdamse Cantorij het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastiaan Bach in zijn volle omvang uit. Dat wil zeggen, alle zes cantates!
Om ervoor te zorgen dat het publiek de aandacht kan houden bij dit feestelijk meesterwerk zal er ruim tijd zijn om tussen de cantates drie en vier te eten, met de mogelijkheid van meet and greet.

Het concert vindt plaats op 9 december in De Waalse Kerk in Amsterdam en begint aan het einde van de middag. Daarna is er geruime tijd voor eten in gereserveerde restaurants, om vervolgens terug te keren naar de kerk voor de laatste drie cantates.

16.00-17.30 uur: Cantate 1, 2 en 3
17:30-19:30 uur: Pauze