Nederlandse popiconen aan het woord
Boudewijn de Groot in: Encore!

In Encore! nodigt radiopresentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit onze roemruchte pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan.

Op zondag 16 december is deze icoon niemand minder dan Boudewijn de Groot! Een verrassend en intiem gesprek met onverwachte kanten van de legendarische zanger, met uiteraard ook aandacht voor zijn nieuwe album Even Weg. Zijn zoon en kleindochter, Marcel en Aysha zorgen voor muzikale bijdragen, en Friese zangeres Grytz zingt Avond, in een bewerking die Boudewijn ontroert.

 

De opzet van Encore! is simpel en intiem: een tafel, een podium en een topartiest, omringd door publiek. Verder is alles mogelijk. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat ene nummer te spelen waar alles mee begon, of dat juist nog uit moet komen.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert de Waalse Kerk Encore! met: Boudewijn de Groot! En hij behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie, maar voor de goede orde:

 

Boudewijn de Groot verwierf landelijke bekendheid met de single 'Welterusten Meneer de President' (1966), waardoor hij het label protestzanger kreeg opgeplakt. Maar met de elpees 'Voor de Overlevenden' en 'Picknick' bracht hij veel persoonlijker werk - met teksten van Lennaert Nijgh - overtuigend over het voetlicht.

Nadat hij een tijd lang experimenteert met verschillende andere musici en onder meer Engelstalig materiaal opneemt, pakt hij uiteindelijk de draad weer op met  jeugdvriend Lennaert Nijgh en brengt met 'Hoe sterk is de Eenzame Fietser' (1973) opnieuw een mijlpaal in de Nederpophistorie uit.

Tegenwoordig beleeft hij een zoveelste muzikale jeugd, waarin hij in de supergroep Vreemde Kostgangers samenspeelt met Henny Vrienten en George Kooijmans. In november 2018 brengt hij zijn dertiende studioalbum uit in samenwerking met The Dutch Eagles. Dit nieuwe album - Even Weg - wordt met lovende recensies ontvangen en is, zoals we van De Groot gewend zijn, even persoonlijk als experimenteel, altijd spelend met nieuwe muziek- en schrijfvormen zonder aan eigenheid in te boeten.

 

Klik hier voor informatie voor de andere voorstellingen.

 TICKETS >

< Terugkeren naar de agenda