Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands. Black Oak bestond hypothetisch al jaren, als een een combinatie van beide bandnamen. “We maakten al jaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” op tour zouden moeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar, het was pas in 2014 dat beide songwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven. Het resultaat was de split EP “Black Oak”. Hierop stonden onder andere twee nummers die samen geschreven waren. “Onze schrijfsessies zijn heel intuitief”, vertelt Kuijken. “Geef ons een paar uur schrijftijd en aan het einde ligt er een nieuw nummer in ruwe vorm klaar”, vult van der Velde aan.

Na het uitbrengen van de split EP en een gezamenlijke tour door Duitsland en Switzerland in 2014 bleven de heren nummers schrijven en inmiddels is Black Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak.

Neomi
Ruimtelijke mellow folk/popmuziek met een focus op verhaal en klank. Dromerige soundscapes en onderliggende verhalen voor het luisterende oor zijn terug te horen in haar nummers. Authentiek, gemeend en oprecht gezongen door leadzangeres en initiator Neomi. Neomi is Surinaams, Nederlands en opgegroeid met voornamelijk veel Dylan op de platenspeler. Naast de teksten van Bob Dylan is de sound van onder andere Bon Iver en Ben Howard een grote inspiratiebron.

NAAKT
Stichting GRAP en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase-serie voor singer-songwriters: Naakt. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste jonge, Nederlandse singer-songwriters zich - figuurlijk! - bloot tijdens een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer van de kerk. De eerste editie op woensdag 15 mei begint meteen ijzersterk met niemand minder dan Black Oak en Neomi

20:00 - Deuren open
20:30 - Neomi
21:15    - Black Oak

Stichting GRAP
...is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De GRAP, rebelse afkorting van GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek, is in 1983 opgericht als popcollectief. Jaarlijks organiseert de GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

GRAP is de belangrijkste schakel in de ontwikkeling van popmuziektalent in de stad. Zij helpt en begeleidt bij het bouwen van muzikale carrières en biedt talent een breed promotieplatform. GRAP biedt nieuw talent een podium op zelf georganiseerde dan wel door derden geïnitieerde showcases en festivals. GRAP neemt, al naar gelang de behoefte, een deel of het gehele begeleidingstraject van de ambitieuze, talentvolle muzikant ter hand. Voor meer informatie, kijk op www.grap.net.