BRISK en Amaryllis Dieltiens, sopraan
Altijd over de liefde

BRISK Recorder Quartet Amsterdam

Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij - blokfluiten

BRISK betekent levendig en wakker, en dat is ook precies wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over hen. Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble. BRISK gaf talloze concerten bij podia en festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

De Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens heeft grote affiniteit met oude muziek. BRISK maakt samen met haar een programma met 16e- en 17e-eeuwse liederen voor zang en instrumenten: Engelse consort songs van Bennet en Nicholson, Italiaanse frottole en madrigalen van Gabrieli en Tromboncino, Franse chansons van Clemens en de Sermisy en een Duits lied van Hassler. Verlangen, geluk, erotiek, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. BRISK bewerkte een folk song van Britten: “Love is handsome, love is kind”, maar liefde kan verdampen als de ochtenddauw. De dageraad is ook het beeld voor de geliefde in Ochtendbede van Max Knigge, geïnspireerd op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma een nieuw lied op een tekst van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox. Poëzie uit alle tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Dit concert wordt om 19:30 uur ingeleid door Huib Ramaer

Serie

Dit concert is onderdeel van een serie van drie concerten die worden gespeeld door BRISK, waarvan twee in De Waalse Kerk. Voor een gereduceerd tarief van 45 euro kunt u naar alle drie de concerten. Dit zijn:

- 7 februari, 20:15 uur - BRISK Recorder Quartet - BRISK speelt Bach (De Waalse Kerk)
- 25 april, 20:15 uur - BRISK Recorder Quartet & Amaryllis Dieltiens – Altijd over de liefde (De Waalse Kerk)
- 27 juni, 20:00 uur - BRISK Recorder Quartet – Canção (Portugese Synagoge Amsterdam)