datum en prijs
Réforme & Révolte!
Cappella ad Fluvium o.l.v. Peter Paul van Beekum m.m.v. Gerben Gritter
muziek

In het kader van het internationale gedenkjaar 500 jaar Reformatie brengt Cappella ad Fluvium het project: ‘Réforme en Révolte!’ Daarin volgt het koor op een muzikale manier de route die de Reformatie aflegde via Zwitserland en Frankrijk naar Nederland. Dit project wordt ondersteund door de Waalse Kerken wier voorouders op dezelfde weg vanuit Frankrijk naar Nederland vluchtten.

Capella ad Fluvium neemt u mee naar de turbulente tijd waarin het Protestantisme noordwaarts trok en vooral Calvijns ideeën weerklank vonden in Nederland. Calvijn wordt vaak geassocieerd met stijfheid, maar was eveneens een inspiratiebron waarmee componisten uitstekend uit de voeten konden. Dit programma brengt u in Franse sferen met werken van Nederlandse componisten als Sweelinck, Claude le Jeune (eigenlijk heette hij Klaas de Jong, zo ver reikte de Franse invloed). Beide componisten gebruikten Franse teksten in plaats van het gangbare Latijn en zo veranderde de muziek mee met de Reformatie.

Réforme en Révolte, een concert vol zwierige élégance voorbij strengheid en strijd.

Cappella ad Fluvium zingt Rachmaninov