datum en prijs
zondag
maart
15:15 u kerkzaal
7,50 - 15 excl.korting/toesl.
Couleur Vocale
Moving Music
Vocaal Ensemble Photonen o.l.v. Jeroen Spitteler
In de concertserie Couleur Vocale krijgt u maandelijks de kans spannende en gevarieerde zangprogramma’s te beluisteren. Daarbij is er plaats voor zowel oude als nieuwe muziek, en voor bekende en (nog) onbekende composities.
muziek

Al sinds de stomme film is muziek niet weg te slaan van het witte doek. Muziek spreekt tot de verbeelding, het is de tekst tussen de regels. Muziek maakt de sfeer en vertaalt gevoelens.

Photonen schittert momenteel in de spannende tv-serie KLEM en zo ontstond het idee om een concert te geven met muziek die bekend is van film en tv. Natuurlijk komt de muziek uit KLEM aan bod, maar ook o.a. het Miserere van Allegri, I Lie van David Lang en Agnus Dei van Samuel Barber.

Dit is het eerste concert in de nieuwe koorserie Couleur Vocale van de Waalse Kerk.

Programma:

Claude Debussy      Trois Chansons (Klem)

L. Andriessen             Un beau baiser (Klem)

Josquin des Prez     Mille regretz (Klem)

John Tavener             The Lamb

Gregorio Allegri        Miserere (Angela's ashes / Maurice / Face off)

David Lang                    I lie (La grande Belezza)

Samuel Barber           Agnus Dei (The elephant man / Platoon / Les Roseaux sauvages /Lorenzo's oil

Howard Shore            Misty mountains (The Hobbit)

R. Wagner                        Hochzeitsmarsch uit Lohengrin (28 Days, Bridget Jones' Diary, Out of Africa,  en nog ontelbaar veel andere films)

Martijn Voorvelt         Hondsdagen/Dogdays

John Williams              Star Wars - John Williams is the man - John Williams arr. MisterTim