datum en prijs
zaterdag
augustus
16:00 u kerkzaal
14 / €12 excl.korting/toesl.
Grachtenfestival: Sax & the City
Kika Sprangers Large Ensemble
muziek

Kika Sprangers (saxofonist, componist en bandleider) speelt met haar Large Ensemble een speciaal voor het Grachtenfestival geschreven ‘Suite’ in de Waalse Kerk.

Het ensemble bestaat uit een jazzkwintet (drums, bas, piano, gitaar, sax) verrijkt met drie zangeressen die de rol van strijkers vervullen en een unieke blazerssectie: basklarinet, hoorn, trompet en fluit.

Multitalent Kika Sprangers is saxofonist, componist en bandleider van haar eigen Large Ensemble. Als winnaar van de Grachtenfestival Pitch op ons thema ‘In Stijl’ componeert zij speciaal voor het festival de suite ‘Nieuwe Beelding’, een vierdelig werk over de kunststroming De Stijl.

‘De basiselementen van deze kunststroming (grafische lijnen en vormen, primaire kleuren) hoor je terug in het muziekstuk in de vorm van een steady groove van de bas en drums en de harmonische klanken van de piano en gitaar. De compositie en vormen van de kunstwerken creëren samen een harmonie en beweging die inwerkt op de kijkers fantasie. Dit komt overeen met de bovenste laag van de sound van het ensemble: de lyriek en melodie van de saxofoon, zangeressen en blazerssectie.’ aldus Kika.

Het Kika Sprangers Large ensemble won de Grachtenfestival Pitch in de categorie 'Thema Grachtenfestival: In Stijl'

Programma:

-          Composition no. 8 – Bart van der Leck (1917)

-          Composition with large red plane, black, grey and blue – Piet Mondriaan (1921)

-          Roodblauwe leunstoel – Gerrit Rietveld (1918)

-          Compisition VII The Three Graces – Theo van Doesburg (1917)

Kika Spangers Large Ensemble