datum en prijs
Carnivale Brettanomyces
Bierfestival
seminar

Carnivale Brettanomyces is een jaarlijks terugkerend bierfestival annex conferentie rondom 'deviante' (bier)fermentatie.

Sinds de ontdekkingen van Pasteur in 1858 is de bierwereld een weg van monogistcultuur ingeslagen. Hoewel nooit helemaal verdwenen, is er de laatste jaren een hernieuwde aandacht voor vergeten giststammen en vergistingstechnieken.

Carnivale Brettanomyces biedt jaarlijks een internationaal platform aan wetenschappers, historici, schrijvers en natuurlijk brouwers om gist in zijn breedste spectrum te vieren, en verder te onderzoeken. Van donderdag 22 tot zondag 25 juni vinden er activiteiten, (proeverijen, food pairings, bier diners en workshops) plaats in De Bierkoning, In De Wildeman, Oedipus Brewing, Brouwerij De Prael, De Beertemple, het Arendsnest en Hotel de Goudfazant.

In de Waalse kerk vinden er op 23 en 24 juni een keur aan lezingen plaats met onderwerpen variërend van geschiedenislessen over 'Grisette' tot Biochemische verhandelingen over publiekslieveling 'Brettanomyces'.