datum en prijs
zaterdag
28
januari
20:00 u Kerk
excl.korting/toesl.
ORIGIN
Gwendolyn Masin
een ode aan de muzikale tradities van Centraal en Oost Europa
muziek

Violiste Gwendolyn Masin terug in Nederland

 

Een wereldberoemd violist, geroemd om haar technische superieure, verfijnde, intensieve en contrastrijke expressie, dat is Gwendolyn Masin. De van oorsprong Nederlandse topmusicus toerde de laatste decennia over de hele wereld. Ze soleerde bij de grote orkesten der aarde, heeft een eigen festival en bestiert een professor-zetel aan het Conservatorium van Geneve. Eind januari zet Gwendolyn Masin opnieuw voet op Nederlandse bodem en geeft drie concerten in exclusieve concertzalen.

 

Gwendolyn Masin brengt een programma met werken van haar laatste CD Origin. Deze veelvuldig bejubelde CD bevat een fraaie arrangementen van klassieke en volksmuziek. Onder meer werken van Bartók en Variaties van Roemeense dansen brengt de topvioliste ten gehore tijdens haar tour door Nederland.

 

Masin brengt dit virtuoze vioolprogramma samen met Nederlands toptalent. 'Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen. Het is een prachtig programma, dat ik met veel plezier met hen ga instuderen.'

Gwendolyn Masin & ensemble - Bartók/ from: Sz 68 Romanian Folk Dances (live @Bimhuis Amsterdam)
Gwendolyn Masin Interview on Vrije Geluiden