The Loss of a Child (Serie Couleur Vocale 2018)
Koninklijk Conservatorium - The Loss of a Child
o.l.v. JanJoost van Elburg

Programma:

Scarlatti: Stabat Mater

Carrissimi: (Hisotoria di) Jephte

Twee beroemde koorwerken uit de Italiaanse barok verhalen van gebeurtenissen, die leiden tot de dramatische dood van een geliefd kind. Een moeder verliest haar zoon, een vader verliest zijn dochter, en in het laatste geval door eigen toedoen.

De 13e eeuwse katholieke hymne Stabat Mater dolorosa beschrijft de smart van de Maagd Maria, die, staande naast het kruis, het sterven van haar zoon Jezus beweent. De compositie van Domenico Scarlatti is voor tienstemmig koor gecomponeerd tussen 1715 en 1719.

In het oratorium Jepthe (ca.1650) van Giacomo Carissimi is het de legeraanvoerder van de Israëlieten die een belofte aan God doet, dat hij bij overwinning op de Ammonieten de eerste persoon zal doden die hem bij thuiskomst tegemoet komt. Het blijkt zijn eigen dochter te zijn, en zij schikt zich uiteindelijk in haar lot.

Het koor is samengesteld uit zangers uit de afdeling Vocale en Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium en staat onder leiding van dirigent JanJoost van Elburg.

Solisten (in: Hisotoria di Jephte)

Filia: Marta Loncar

Historicus: Felipe Carlos

Jepthe: Carlos Monteiro

Dit concert is onderdeel van de serie Couleur Vocale 2018. Couleur Vocale is een concertserie van de Waalse Kerk dat zich specifiek richt op de beste kamerkoren en vocale ensembles uit (de regio) Amsterdam. Om deze koren facilitair en publicitair een steun in de rug te geven - en 'en passant' onze positie als podium voor vocale muziek verder versterken - slaan wij de handen ineen met deze concertreeks. In het seizoen 2018 laten 10 deelnemers in evenveel concerten zien wat zij in huis hebben. Meer weten over Couleur Vocale en de deelnemende koren? Klik dan hier.

Voorverkoop: (incl. € 1,- transactiekosten)

- Regulier: € 16,-
- CJP/Student/Stadspas: € 13,50