datum en prijs
zondag
11
maart
15:15 u Kerk
16,- excl.korting/toesl.
Couleur Vocale
Koninklijk Conservatorium
The Loss of a Child (Serie Couleur Vocale 2018)
o.l.v. JanJoost van Elburg
muziek

Programma:

Domenico Scarlatti: Stabat Mater dolorosa

Giacomo Carrissimi: Hisotoria di Jephte

 

Het 10 stemmig Stabat Mater van Domenico Scarlatti, zoon van de beroemde Alessandro, vertelt het verhaal van het prachtige 13e eeuwse gedicht, dat het verdriet van de Maagd Maria beschrijft als zij bij het kruis staat, waarop haar zoon gekruisigd is. Het werk is een eerbetoon aan de traditie in zijn geboortestad Napels, waar tijdens de Goede Week het passievehaal zeer uitvoerig en levendig werd opgevoerd.

In Jephte (1650) van Carrissimi staat de aanvoerder van de Israëliten in de slag met de Ammonieten centraal. Als Israel overwint, zo belooft Jephte aan Jahwe, zal hij de eerste die hem uit zijn huis in Mispa tegemoet komt als brandoffer aan Jahwe opdragen. Die eerste is zijn enig kind, zijn dochter! Zij stemt in met de uitvoering van de gelofte van haar vader en in een ontroerend klaaglied betreurt zij haar ongelukkige lot.

 

Het koor is samengesteld uit zangers uit de afdeling Vocale en Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium en staat onder leiding van dirigent JanJoost van Elburg.

 

Solisten (in: Hisotoria di Jephte)

Filia: Marta Loncar

Historicus: Felipe Carlos

Jepthe: Carlos Monteiro

 

Dit concert is onderdeel van de serie Couleur Vocale 2018. Couleur Vocale is een concertserie van de Waalse Kerk dat zich specifiek richt op de beste kamerkoren en vocale ensembles uit (de regio) Amsterdam. Om deze koren facilitair en publicitair een steun in de rug te geven - en 'en passant' onze positie als podium voor vocale muziek verder versterken - slaan wij de handen ineen met deze concertreeks. In het seizoen 2018 laten 10 deelnemers in evenveel concerten zien wat zij in huis hebben. Meer weten over Couleur Vocale en de deelnemende koren? Klik dan hier.