datum en prijs
Serie Couleur Vocale
Couleur Vocale
Openingsconcert seizoen 2018
Met korte optredens van deelnemende koren
muziek

Het tweede seizoen van de Couleur Vocale-serie wordt op zaterdag 24 februari op feestelijke wijze geopend!

Couleur Vocale

Couleur Vocale is een concertserie van de Waalse Kerk dat zich specifiek richt op de beste kamerkoren en vocale ensembles uit (de regio) Amsterdam. Om deze koren facilitair en publicitair een steun in de rug te geven - en 'en passant' onze positie als podium voor vocale muziek verder versterken - slaan wij de handen ineen met deze concertreeks. In het seizoen 2018 laten 10 deelnemers (zie het overzicht onderaan de pagina) in evenveel concerten zien wat zij in huis hebben. Meer weten over Couleur Vocale en de deelnemende koren? Klik dan hier.

Bij wijze van seizoensopening en teaser voor de concerten die volgen, laten de (meeste van de) deelnemende koren op zaterdag 24 februari horen wat zij dit seizoen voor u in petto hebben. Daarnaast zingen zij elk een stuk van de in Amsterdam opgegroeide componist Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), die internationale beroemdheid verwierf met zijn ensemblemuziek. Een vrolijke en muzikale dag en een must voor liefhebbers van koormuziek!

Tijdspad
13.30 Lelikoor
14.00 Amsterdams Bach Consort
14.30 Ensemble Hermes
—pauze—
15.30 Vrouwenkoor Nordlys
16.00 Amsemble
16.30 Collegium Musicum Amsterdam
17.00 Vocaal Ensemble Photonen

Kaarten voor dit spectaculaire openingsconcert kosten €17,50. Vrienden van de Waalse Kerk en deelnemende koren betalen slechts €10,-.

De volgende koren nemen deel aan Couleur Vocale 2018:

- Vocaal Ensemble Photonen
- Ensemble Hermes
- Amsterdams Bach Consort
- Amsemble
- Vrouwenkoor Nordlys
- Collegium Musicum Amsterdam
- Lelikoor
- Hollands Vocaal Ensemble (niet op openingsconcert)
- Vocaal Ensemble Tien (niet op openingsconcert)
- Koninklijk Conservatorium Den Haag (niet op openingsconcert)