datum en prijs
Franse muziek
Britta Maria & Maurits Fondse
Chansons van Schoonheid en Troost
Met speciale gast: Oleg Fateev - bayan (accordeon)
muziek

Na de voorstelling: Serge Gainsbourg Forever, featuring het Red Limo String Quartet presenteren zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en bayanspeler Oleg Fateev hun nieuwe muzikale voorstelling: Chansons van Schoonheid en Troost.

In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost. Troost in muziek.

Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev bezingen het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere.

De 'groten' zullen niet ontbreken: Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten.
Net als in hun vorige programma, zullen ook dit keer prachtige vertalingen van Franse Chansons naar het Nederlands ten gehore worden gebracht en zal eigen werk niet ontbreken.

Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakt dit concert het publiek in de ziel, en wordt het schone met het troostrijke samengebracht.

Britta Maria – zang;
Maurits Fondse (o.a. Band Freek de Jonge/Dansen met de vijand)– piano, zang;
Oleg Fateev (Brel-De zoete Oorlog/Herman van Veen) - bayan (Russische knoppenaccordeon)

Pers over CD 'Chansons van Schoonheid en Troost':

'Bijzonder mooie CD' – Bart van Loo, Chansonkenner/tv persoonlijkheid
'CD bezorgt kippenvelmomenten' – En Route, Frankrijk Magazine