Folk / Singer-songwriter
Adrian Crowley - Dark Eyed Messenger
Voorprogramma: Nadine Khouri

Adrian Crowley brengt dit jaar alweer zijn achtste album uit waarvoor hij samenwerkte met Amerikaanse producer Thomas Bartlett (Sufjan Stevens, Martha Wainwright, The Magnetic Fields). Bijzonder aan Dark Eyed Messenger is de afwezigheid van gitaar, het instrument waar Crowley nou juist het meest mee geassocieerd wordt. Het geeft een bijzonder effect. Verontrustend, troostend en dissonant waar je het niet verwacht: een indrukwekkende plaat die in een locatie als De Waalse Kerk prachtig tot zijn recht zal komen.

Voor liefhebbers van o.a.: Bill Callahan, Nick Cave, Sun Kil Moon

Voorprogramma: Nadine Khouri

Nadine Khouri‘s debuut album ‘The Salted Air’ werd geproduceerd door John Parish (o.a. PJ Harvey) wat resulteerde in een prachtig, mysterieuze bezwerende plaat. De in Beirut geboren, in Londen woonachtige multi-instrumentaliste maakt minimalistische folkpop die doet denken aan Nick Cave en Patti Smith met hier en daar een herinnering aan haar Arabische roots.