datum en prijs
20:00 u Kerk
18,50 excl.korting/toesl.
Amsterdam Dance Event
ADE presents Martin Kohlstedt (DE)
De Waalse Kerk i.s.m. Sugarfactory
muziek

ADE: Martin Kohlstedt (DE)
Experiment en improvisatie: het zijn twee onmisbare elementen in de composities van Duitse pianist Martin Kohlstedt. De muzikant vermomd popliedjes als klassiek klinkende muziek en combineert daarin levendige pianopassages met synthesizer-akkoorden. Je hoort een grote liefde voor pakkende melodieën, schoonheid en eenvoud terug in zijn muziek, maar ook overpeinzingen en soms zelfs mislukkingen komen naar voren. Het maakt zijn wondermooie, expressieve composities eindeloos interessant en perfect voor liefhebbers van Nils Frahm, Simeon ten Holt en Hauschka.

Experiment and improvisation: two well-known foundations of MartinKohlstedt’s so-called modular compositions. Between frantic passages on the piano and wrenching synthesizer chords the German musician does not simply perform pop dressed up as jazz or classical music but, in an effort as exerting for the audience as for himself, presents taxing rituals of contemplation, of ecstasy or even failure. Still, catchy melodies and a passion for the beauty of simplicity are not absent — he does after all rather follow his gut than his head. Perfect for lovers of Nils Frahm, Simeon ten Holt and Hauschka.

De Waalse Kerk presenteert i.s.m. de Sugarfactory een reeks concerten in het najaar 2017 en voorjaar 2018.

Let op: Kaartjes aan de deur dienen contant betaald te worden. Aan de bar kan wel worden gepind.