Herdenkingsconcert
J. van Oortmerssen Memorial

Op 21 november 2015 overleed plotseling de organist titulair van de Waalse Kerk, Jacques van Oortmerssen. Jacques van Oortmerssen was ook bijna dertig jaar lang een een geliefd docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Een jaar na deze gebeurtenis organiseren twee van zijn leerlingen, Gerben Gritter en Matthias Havinga, in samenwerking met de Waalse Kerk, een herdenkingsconcert.

Gerben Gritter, Matthias Havinga en Laurens de Man zullen hun oud-docent eren met de bespeling van het Langlez / Müller-orgel in de Waalse Kerk. Willem Brons - oud collega - en Hannes Minnaar - oud leerling - doen dit aan de piano. Op het programma staat werk van Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, César Franck en Jacques van Oortmerssen.

Toegang tot het concert is gratis. Wie wil reserveren kan dit doen door te mailen naar: jacquesmemorialconcert@gmail.com