De Waalse Kerk presenteert Van Swieten Society in een serie van vier concerten. Dit is het laatste concert in de reeks.

De traditionele harp was lang beperk in zijn mogelijkheden. Maar vanaf 1810 zorgde de dubbelpedaalharp van de Franse instrumentenbouwer Sebastian Erard voor een ware revolutie. Deze vroeg-romantische harp wordt op het podium maar zelden gecombineerd met de fortepiano, hoewel er heel wat prachtige werken voor deze combinatie bestaan. De rond die tijd ontluikende romantiek vond een uitlaatklep in het romantische lied en een zielsverwant in de delicate harp: de gevoelige kant van de romantiek ontwikkelde zich als een tweede spoor naast de spectaculaire virtuozen die triomfen vierden op de grote podia van Europa.