Wegens het annuleren van het Internationaal Franz Liszt Concours 2020 hebben wij een waardig vervanger gezocht en gevonden voor het recital van donderdag 10 december: Mariam Batsashvili.

Ga voor het programma van deze geweldige pianiste en winnares van het Internationaal Franz Liszt Concours in 2014 naar deze pagina.

--------------------------------------------------------------------------------------------

'Bösendorfer Klaviere sind die perfektesten, klangvoll und von erfreulicher Spielbarkeit' - Franz Liszt

Het Internationaal Franz Liszt Concours is al decennialang een van de meest toonaangevende pianofestivals van Europa. Elke drie jaar levert het festival weer een nieuwe lading toppianisten af aan de internationale muziekscene. Bekende prijswinnaars van het festival zijn onder meer Enrico Pace, Yundi Li en Nino Gvetadze. De winnaar van de 11e en vooralsnog laatste editie in 2017, de Britse Alexander Ullman, verzorgde hier in De Waalse Kerk in het kader van het Grachtenfestival 2018 een geweldig optreden en timmert momenteel internationaal hard aan de weg.

Maar de in Nederland bekendste laureaat van het Liszt Concours is zonder twijfel Wibi Soerjardi, die een, zeker voor een Liszt-specialist, buitengewoon breed publiek weet aan te spreken. Dat doet hij nog altijd op zijn vertrouwde Bösi, zoals hij zijn Bösendorfer-vleugel liefkozend noemt. Een treffende instrumentkeuze voor een Liszt-specialist, aangezien ook Franz Liszt zelf in zijn tijd een erkend Bösendorfer-adept was. Weinig andere vleugels konden namelijk de onwaarschijnlijke kracht weerstaan waarmee hij zijn recitals gaf.

Wij zijn als Bösendorfer Series trots dat we ons partner mogen noemen van Internationaal Franz Liszt Concours, en nog trotser dat de winnaar van de 12e editie van het festival bij ons in de serie zal spelen. Wie die winnaar is, weten we nog niet. Het festival zou oorspronkelijk in maart 2020 plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus werd deze naar achteren – en dus ook na de publicatie van deze brochure – geschoven. Naar het zich nu laat aanzien zal het festival nu van 16 tot 22 november 2020 plaatsvinden.

Dat is wat ons betreft precies op tijd, want het recital van de winnaar in de Bösendorfer Series is gepland op donderdag 10 december 2020, krap drie weken na de finale. Een heuse mysterie guest dus, met een eveneens nog onbekend programma. Wat we wel vast weten is dat er in elk geval werk van Liszt op het programma zal staan, dat uitgevoerd zal worden door een groot talent. Aanvullende en actuele informatie vindt u in aanloop naar het recital op deze pagina en onze sociale kanalen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Programma  
n.t.b.  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets Voorverkoop Deur*
- Regulier € 35,- € 37,50
- Student/CJP € 30,- € 32,50

*Vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

N.B. De kaartverkoop voor de Bösendorfer Series 20-21 start op vrijdag 7 augustus om 14:00 uur.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dit concert is onderdeel van de Bösendorfer Series 20-21, de eigen pianoserie van De Waalse Kerk. Hieronder vindt u het overzicht van de concert in dit seizoen. Klik op een datum om naar de betreffende agendapagina te gaan. Indien u een passe-partout bestelt voor alle vijf de concerten, ontvangt u 10% korting op de totaalprijs. Een passe-partout is alleen te bestellen voorafgaand aan het eerste recital op 3 september 2020. 

- Do. 3 september 2020 Mariana Izman Debussy: Préludes, Book I & II
- Do. 8 oktober 2020 Thomas Beijer Schumann, De Falla, Granados & Chopin
- Do. 10 december 2020 Winnaar Liszt Concours 2020 Programma n.t.b.
- Do. 4 maart 2021 Saskia Giorgini Last Works: van Beethoven tot Skrjabin
- Do. 20 mei 2021 Marietta Petkova Chopin, Rachmaninov, Liszt & Bartók

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda