Al sinds haar oprichting heeft Trio Suleika een voorliefde voor Franse muziek. In dit programma speelt het pianotrio, bestaande uit Emmy Storms (viool), Pepijn Meeuws (cello) en Tobias Borsboom (piano), muziek uit de oude doos en nieuw repertoire gecombineerd onder het thema Frankrijk.

Waar Artist in Residence Emmy Storms in haar andere concerten binnen het Grachtenfestival laat zien dat een concert niet persé uit een enkel genre hoeft te bestaan en klassieke muziek gecombineerd kan worden met verschillende soorten wereldmuziek, laat Trio Suleika zien dat men ook niks tekort komt in een puur klassiek programma. Sterker nog: de invloed van de volksmuziek op klassieke componisten is niet te missen: de speelsheid van Françaix, de melancholie van Olthuis en de ritmiek van Ravel. Het onderscheid met de andere concerten zit hem dan ook niet zozeer in het genre, maar meer in de uitvoering. Waar bijvoorbeeld Ierse volksmuziek meestal zo natuurlijk mogelijk tot stand komt en het publiek probeert uit te nodigen om uit volle borst mee te zingen, probeert Trio Suleika de luisteraar muisstil op het puntje van de stoel te krijgen door van drie individuele instrumenten één persoonlijke, betoverende klank te maken, en een boeiend, gelaagd verhaal te vertellen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda