Concerto Delaborde en Nienke van der Meulen
Prima Platti: Een Italiaan aan het Duitse hof

Voor deze concertreeks nodigt het ensemble Concerto Delaborde barokhoboiste Nienke van der Meulen (o.a. Amsterdam Baroque Orchestra) uit om de prachtige triosonates van G.B. Platti voor hobo en fagot uit te voeren. Platti’s stijl is galant, melodisch aantrekkelijk en sensitief. In langzame delen heeft hij voorkeur voor het gebruik van grote, ongebruikelijke intervallen met een dramatische uitwerking.

Naast de werken van Platti speelt Concerto Delaborde werken van Platti’s tijdgenoten. De imposante Fantasie & Fuga in a, BWV 904, is een werk dat Bach schreef in 1725 toen hij in Leipzig werkzaam was als Thomaskantor. Even verderop in Dresden werkte Johann David Heinichen aan het hof van August der Starke als Kapellmeister. Evenals Platti was Heinichen, die zijn jonge jaren ook in Venetië doorbracht, belangrijk voor het brengen van de Italiaanse stijl naar Duitsland.

Concerto Delaborde dankt zijn naam aan ’Essai sur la musique ancienne et moderne’ geschreven door Jean Benjamin Delaborde. In dit uitgebreide traktaat staat een beroemde afbeelding van een fagottist en een dame achter het klavecimbel, zeer toepasselijk voor dit ensemble dat is opgericht door de fagottist Wouter Verschuren en zijn echtgenote Kathryn Cok, klavecimbel. Concerto Delaborde richt zich op kamermuziek met een prominente rol voor de fagot.

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Programma

Giovanni Platti (ca. 1700-1763)
Triosonate in c kl.
     Adagio, Allegro, Mesto, Allegro

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasie & Fuga in a, BWV 904

Johann David Heinichen (1683-1729)
Triosonate in c kl.
     Allgro, Larghetto e Cantabile, Allegro

Platti
Sonate I, uit: Six sonates pour le clavessin sur le gout italien
     Adagio, Allegro, Largo, Presto

Mr. Tiehl (eind 17e eeuw)
Sonate 12 in C gr.

Platti
Triosonate in g kl.
     Adagio- Allegro, Adagio, Vivace

 

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tickets

  Voorverkoop Aan de deur
- Regulier € 25,00 € 27,50
- Korting* € 15,00 € 17,50

* CJP/Student, op vertoon van pas 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda