Foto: Foppe Schut

Ondanks de maatregelen gaan de concerten van Música Temprana gewoon door, uiteraard met inachtneming van het maximumaantal van 30 bezoekers. Indien u voor een van deze concerten tickets heeft gereserveerd, ontvangt u hierover bericht van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl. Houdt u hiervoor ook uw spambox in de gaten.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Melancholie. Het is een gevoel wat we allemaal kennen, maar waarmee we ons niet altijd raad weten. Verlies, onbeantwoorde liefde en grote veranderingen kunnen ons onzeker maken of zelfs tot wanhoop drijven. In deze concertserie staat Música Temprana, samen met visual artist Patricia Ribas, stil bij deze ongemakkelijke gevoelens en brengt een bijzonder programma waarin ruimte is voor verdriet, schoonheid & reflectie.

Muziek
Voor de muziek die u in dit concert hoort, putten we uit het rijke en prachtige repertoire van de late Spaanse Middeleeuwen. We presenteren een selectie liederen uit het Spaanse liedboek Cancionero de Palacio (1480-1520) waarin diverse uitingen van melancholie worden bezongen: het hopeloze leven na onbeantwoorde liefde of na een leven in ballingschap. Het gemis van een geliefde, of van een verloren land. Niets is mooier dan wat ik nooit heb gehad, niets is geliefder dan wat ik verloor.
Het zwaartepunt van dit programma ligt bij het bijzondere en zelden gehoorde El Canto de la Sibila, ons overgeleverd via een eeuwenoude traditie die op sommige plekken in Spanje nog altijd voortduurt. In een versmelting van antieke en christelijke symbolen voorspelt de Sibila ons de details van het einde van de wereld. Tegelijkertijd geeft zij ons de sleutel van de redding: we verwachten dat we hoop zullen vinden in onszelf, in de herbezinning van onze samenleving.

Video-installatie
Patricia Ribas maakt speciaal voor deze concertserie een video-installatie. Met haar beelden, live getoond tijdens het concert, gaat ze in dialoog met de muziek en wil ze gevoelens van melancholie, introspectie en contemplatie opwekken. Ze laat zich daarbij losjes inspireren door de verbeeldingen van melancholie en angst door Albrecht Dürer, uit dezelfde periode als de muziek.

Música Temprana
Luciana Cueto - solist
Adrián Rodríguez Van der Spoel - artistieke leiding
Patricia Ribas - visual artist

Luciana Cueto (zang) Olalla Aleman (zang), Emilio Aguilar (zang), Andres Locatelli (fluit), Paulina van Laarhoven (vihuela de arco), Emma Huijsser (renaissanceharp), Adrian Rodríguez Van der Spoel (vihuela de mano, zang & artistieke leiding)

--------------------------------------------------------------------------------------------

In verband met uw en onze veiligheid met betrekking tot het Coronavirus wordt dit concert op twee tijdstippen gegeven:

- Do. 1 oktober van 19:30 tot 20:20 uur (klik hier om naar de juiste agendapagina te gaan)
- Do. 1 oktober van 21:00 tot 21:50 uur (klik hier om naar de juiste agendapagina te gaan)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda