Esther Apituley, Hans Dagelet & Renée Bekkers | VERPLAATST
In De Schemering
V.l.n.r. Esther Apituley, Hans Dagelet | Foto: Bernard Jan Verkoren

Vanwege de verlengde lockdown, wordt dit concert verplaatst van zondag 24 januari naar zondag 4 april. Indien u voor dit concert tickets gereserveerd hebt, hebt u hierover nader bericht ontvangen van de artiesten via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering. Wij danken u voor uw begrip en geduld in deze situatie.

--------------------------------------------------------------------------------------------

We leven in een vreemde tijd. De wereld is van de een op de andere dag veranderd én verenigd. We bevinden ons in een diffuus gebied. We bevinden ons in een soort ‘schemering’, tussen de dag en de nacht. Een tussenfase waarin we niet terug kunnen naar hoe het was, en ook vooruit is onzeker, want hoe gaat onze toekomst eruitzien?

Kunnen wij - mensen - hiermee omgaan? Kunnen wij accepteren dat we in een soort tijdloze tijd zijn terechtgekomen? We worden gedwongen in het moment te gaan zitten. In het NU. Wat ons vroeger dreef, motiveerde, en energie gaf, was er omdat we een doel voor ogen hadden. Nu, kunnen we niet echt iets plannen, we weten niet of we (bijvoorbeeld in ons geval als muzikanten) ooit nog echt grote muziekvoorstellingen kunnen maken. Maar omdat we niet zonder muziek en theater kunnen, moeten we creatief zijn in het moment. In het nu. Wat kunnen wij als podiumkunstenaars nú in deze tijd? De tijd waarin het corona-virus de mens wereldwijd dwingt een pas op de plaats te maken.

Deze bizarre tijd is een historische gebeurtenis van formaat. Met deze reeks concertperformances, die wij presenteren, reflecteren we op deze 'tijd'. Maar ook op andere tijden die destijds ook bizar, vreemd, absurd waren. Daarom hebben we composities en teksten uitgekozen die over deze 'impasse' gaan. Wij musici - met ons instrument als medium – zijn als geen ander in staat dergelijke ontwikkelingen te duiden, collectieve ervaringen te verbeelden en nieuwe toekomstbeelden te schetsen. Wij muziekmakers van vandaag zijn maatschappelijk betrokken en geven mede vorm aan de wereld. Naast engagement zijn we nieuwsgierig en hebben de drang om de muziek van binnenuit te ontheiligen en de grenzen ervan op te rekken.

Compositie: Hindemith, Janssen, Weil, Stravinsky, Monk, Rachmaninoff

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets

Tickets reserveren kan per mail. Vermeld hierbij duidelijk uw naam, het aantal kaarten dat u wilt reserveren en uw voorkeurstijdstip.

Dit concert wordt op twee tijdstippen gegeven:
- Zondag 4 april 16:00 uur (klik hier voor de link naar de juiste agendapagina)
- Zondag 4 april 19:30 uur (klik hier voor de link naar de juiste agendapagina)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Met:
Esther Apituley (altviool)
Hans Dagelet (acteur, trompet)
Renée Bekkers (accordeon)
Guus Janssen (piano/orgel/improvisator)
Tekst: Samuel Beckett, Daniil Charms, Don Duyns
Compositie: Edward Elgar, Paul Hindemith, Jannum Kruidhof, Michiel Mensingh, Francis Poulenc, Jacob ter Veldhuis (JacobTV).
(Guus en Renée wisselen elkaar af, wanneer er op locaties geen vleugel aanwezig is)
Regie: Titus Tiel Groenestege

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda